Ολυμπιακός – ΑΕΚ 33-29: «Ερυθρόλευκο» το Κύπελλο στο χάντμπολ (vid)
Ο Ολυμπιακός με μεγάλη εμφάνιση και σωστές αποφάσεις στα σημεία που η μπάλα… έκαιγε, επικράτησε της ΑΕΚ με 33-29 και κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδος στο χάντμπολ ανδρών
Ένας ακόμα τίτλος, μία ακόμη κούπα στον Πειραιά! Ο Ολυμπιακός είναι Κυπελλούχος Ελλάδος για τη σεζόν 2025-26 στο χάντμπολ ανδρών, μετά την επικράτησή του με σκορ 33-29 επί της ΑΕΚ, στον τελικό του Final Four που διεξήχθη στο Καματερό.
Τίτλος Νο.340 στα πέντε βασικά ομαδικά αθλήματα για τον κορυφαίο πολυαθλητικό σύλλογο της Ευρώπης που συνεχίζει να πρωταγωνιστεί παντού. Η Ένωση μπορεί να είχε το προβάδισμα στο μεγαλύτερο μέρος του ματς, αλλά εκεί που η μπάλα… έκαιγε «μίλησε» η ψυχή και η καρδιά του πρωταθλητή. Με τον Ολυμπιακό στο τέλος να παίρνει τις σωστές αποφάσεις και να φτάνει στη νίκη.
Φοβερός ο Κανετέ ουσιαστικά έκρινε την κούπα με τα τέσσερα σερί γκολ που μετέτρεψαν το 27-27 σε 31-27 στο πιο κρίσιμο κομμάτι του τελικού. Καίριες οι επεμβάσεις του τερματοφύλακα Παπαντωνόπουλου που απ’ τη στιγμή που μπήκε ήταν επίσης καθοριστικός.
Το απόλυτο ο Ολυμπιακός σε τελικούς Κυπέλλου, με 4/4 κατακτήσεις, μετά από εκείνες των 2018-2019 και 2023.
Παράλληλα, η ομάδα του Ρικάρντο Τριλίνι νίκησε για δεύτερη φορά φέτος την Ένωση σε έναν τελικό (σ.σ. ο Ολυμπιακός/Όμιλος Ξυνή είχε επικρατήσει 24-23 του «Δικεφάλου» στο 5ο Σούπερ Καπ, το οποίο διεξήχθη στις 15 Σεπτεμβρίου στο κλειστό του Καματερού, και είχε πάρει τον πρώτο τίτλο της σεζόν), με τον Ιταλό προπονητή να κατακτά για πρώτη φορά στην καριέρα του το Κύπελλο Ελλάδας.
Η ΑΕΚ πήρε δύο φορές προβάδισμα τριών τερμάτων στο α΄ μέρος (7-4 στο 12΄ και 9-6 στο 16΄), αλλά ο Ολυμπιακός ισοφάρισε 10-10 στο 20΄, με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται με τον «Δικέφαλο» μπροστά στο σκορ με 16-15. Η Ένωση βρέθηκε εκ νέου στο +3 (21-18 στο 37΄ και 22-19 στο 40΄), ωστόσο οι «ερυθρόλευκοι» όχι μόνο ισοφάρισαν 22-22 στο 43′, αλλά και απέκτησαν προβάδισμα τεσσάρων τερμάτων (31-27) στο 56΄, με αποτέλεσμα να «κλειδώσουν» ουσιαστικά τη νίκη και το τρόπαιο. Ο Κιουν έδωσε «αέρα» πέντε γκολ στον Ολυμπιακό (33-28) στο 58΄ και η ΑΕΚ δεν είχε πια χρόνο για την ανατροπή.
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, Φ hill Sessions επιστρέφει στο Θέατρο «Δόρα Στράτου» στον Λόφο Φιλοπάππου, παρουσιάζοντας ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα 16 συναυλιών
Το χαμένο δραματικό ειδύλλιο «Ο μαγεμένος βοσκός», που ο Σπυρίδων Περεσιάδης έγραψε το 1909 παρουσιάζεται μέσα από τη σύγχρονη, λυρική ανάγνωση του Γιάννη Σκουρλέτη.
Αποκάλυψη: «Τρέμουν» στο ενδεχόμενο να παίξουν ρόλο στις αξιολογήσεις του καλοκαιρού σχετικά με τον πίνακα της Super League λόγω φάλτσων της ΚΕΔ με τις εκθέσεις των παρατηρητών διαιτησίας
Ο Νίκος Ρογκαβόπουλος υπέστη θλάση πρώτου βαθμού στους οπίσθιους μηριαίους του αριστερού του ποδιού και δεν υπολογίζεται για το ματς με την Μονακό (27/3, 21:15). Αμφίβολος για το ντέρμπι με Ολυμπιακό
Σε έντονους ρυθμούς «φεύγουν» τα εισιτήρια που έχει στη διάθεσή τής η ΠΑΕ ΟΦΗ για τον τελικό του Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για 4.700 «κομμάτια» που έχουν ήδη βρει κατόχους
Ο Παναθηναϊκός θα προσπαθήσει να διεκδικήσει τουλάχιστον την 3η θέση στα Play Off, αλλά και ο Ράφα Μπενίτεθ έχει τους δικούς του στόχους για να ενισχύσει τη δουλειά του.