Νέες ταυτότητες: Πού οφείλεται η μεγάλη αναμονή για ραντεβού στα αστυνομικά τμήματα της Αττικής
Εχει ήδη πραγματοποιηθεί διεύρυνση του ωραρίου σε αρκετά τμήματα Ασφαλείας που εκδίδουν ταυτότητες στην Αττική, με το ενδεχόμενο να επεκταθεί και σε περισσότερες υπηρεσίες.
Τα αστυνομικά τμήματα, κυρίως στην Αττική, βιώνουν μεγάλη πίεση λόγω της αυξημένης ζήτησης για τις νέες αστυνομικές ταυτότητες. Οι διαθέσιμες ημερομηνίες ραντεβού φτάνουν μέχρι τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, προκαλώντας ανησυχία σε πολλούς πολίτες.
Παράλληλα, η παλιά ταυτότητα παραμένει έγκυρη για συναλλαγές και ταξίδια μέχρι τον Αύγουστο του 2026, όταν η νέα θα γίνει απαραίτητη για ταξίδια στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Σύμφωνα με τις αρμόδιες αρχές, η αυξημένη προσέλευση πολιτών στην Αττική οφείλεται στον πληθυσμό, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα στη διαθεσιμότητα ραντεβού.
Ραντεβού σε διάστημα μόνο 3 μηνών
Διευκρινίζεται ωστόσο ότι μέσω της πλατφόρμας του gov.gr εμφανίζονται διαθέσιμα ραντεβού μόνο για τους επόμενους τρεις μήνες. Αυτό σημαίνει ότι η απουσία ραντεβού για μεταγενέστερους μήνες δεν συνεπάγεται ότι δεν θα υπάρξει διαθεσιμότητα.
Όπως τονίστηκε, κάθε βράδυ μετά τις 9:00 ανοίγουν νέα ραντεβού για το επόμενο τρίμηνο, με σύσταση στους πολίτες να ελέγχουν την πλατφόρμα κυρίως τις πρωινές ώρες. Παράλληλα, έχει ήδη πραγματοποιηθεί διεύρυνση του ωραρίου σε αρκετά τμήματα Ασφαλείας που εκδίδουν ταυτότητες στην Αττική, με το ενδεχόμενο να επεκταθεί και σε περισσότερες υπηρεσίες.
Την ίδια στιγμή, επισημάνθηκε ότι στην περιφέρεια και σε νησιωτικές περιοχές η εξυπηρέτηση είναι ταχύτερη, γεγονός που δίνει τη δυνατότητα σε πολίτες που ταξιδεύουν εκτός αστικών κέντρων να προχωρήσουν άμεσα στην έκδοση νέας ταυτότητας. Το μήνυμα των αρμόδιων αρχών παραμένει σαφές: να μην αφεθεί η διαδικασία για την τελευταία στιγμή.
- Πώς πέθανε ο έρωτας των millennials για το ίντερνετ
- Συνταγή: Σπαγγέτι με σολομό και σπαράγγια
- Ιράν: Ο γιος του άλλοτε σάχη καλεί τις δυνάμεις ασφαλείας να ενωθούν «με τον λαό»
- Περπάτημα: Πέντε μυστικά που το απογειώνουν
- Καιρός: Στην κατάψυξη η χώρα – Σε ποιες περιοχές θα χιονίσει τη Δευτέρα
- Ο θάνατος μιας ιδεολογίας: Μπορεί ο Τσαβισμός να επιβιώσει μετά την απαγωγή του Μαδούρο;
- Ex Machina: Πόσο «επιστημονική φαντασία» είναι σήμερα η ταινία του 2014;
- Μπορούμε να «τεστάρουμε» τη μακροζωία σε 10 δευτερόλεπτα;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 12.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/cristofer-maximilian-Ce3XLxac0f4-unsplash-315x220.jpg)























































![Φορτηγό με συνθήματα για το Ιράν χτύπησε φιλομοναρχικούς διαδηλωτές στο Λος Άντζελες [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/photo-collage.png-14-315x220.jpg)





















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442