Τη νίκη που θα της εξασφαλίσει την 8άδα και την απευθείας πρόκριση στους «16» του Conference League θέλει η ΑΕΚ κόντρα στην Κραϊόβα (18/12, 22:00), την οποία φιλοξενεί απόψε στην Opap Arena.
Η Ένωση θέλει το τρίποντο που πιθανότατα θα τη φέρει και στους πρώτους τέσσερις, κάτι που σημαίνει πως μεταξύ άλλων θα έχει τη ρεβάνς στους «16» (και στα προημιτελικά αν περάσει) στην έδρα της.
Η ΑΕΚ είναι αυτή την στιγμή στην τέταρτη θέση με 10 βαθμούς, την ώρα που η Κραϊόβα είναι στην 23η με επτά και έχει κίνητρο να κάνει την… ζημιά στην Opap Arena για να «κλειδώσει» την παρουσία της στην 24άδα.
Αμφίβολος ο Μουκουντί για την ΑΕΚ
Στην τελευταία προπόνηση ο Μάρκο Νίκολιτς είδε τον Φιλίπε Ρέλβας να βγάζει το κανονικό πρόγραμμα και να τίθεται στη διάθεσή του ενώ ατομικό ακολούθησε ο Άρολντ Μουκουντί που παραμένει αμφίβολος.
Αν δεν τα καταφέρει ο Καμερουνέζος τότε δίπλα στον Ρέλβας θα ξεκινήσει ο Βίντα. Από εκεί και πέρα, εκτός παραμένουν οι τραυματίες Ζίνι, Γκατσίνοβιτς, Πιερό ενώ δεν υπολογίζονται και οι Ζοάο Μάριο, Καλοσκάμης, Λιούμπισιτς που δεν είναι στη λίστα.
Η ελευθερία (αίσθημα αυτονομίας) ενισχύει την ευτυχία σε όλο τον κόσμο, αλλά μια εκτεταμένη διεθνής μελέτη δείχνει ότι προσφέρει ακόμη μεγαλύτερη χαρά σε πλουσιότερες χώρες,
Με τον Κώστα Σλούκα να έχει 26 πόντους και να μοιράζει 9 ασίστ, ο Παναθηναϊκός, έστω και λίγο... αγχωτικά, έφυγε νικητής από τη Γαλλία (78-79 τη Βιλερμπάν) για την 25η αγωνιστική της Euroleague.
Ο Ερυθρός Αστέρας συνέχισε τις καλές εμφανίσεις και κόντρα στη Ντουμπάι BC (95-92 στο Βελιγράδι) για την 25η αγωνιστική. Ήταν η 4η σερί νίκη των Σέρβων, έχοντας κορυφαίους τους Νουόρα και Ιζουντού.