Καμία αλλαγή προπονητή στη Serie A πριν από τη διακοπή του Οκτωβρίου – Πότε είχε συμβεί κάτι ανάλογο;
Μέχρι την πρώτη διακοπή της σεζόν για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, καμία ομάδα της Serie A δεν έχει αλλάξει τεχνικό, ένα σπάνιο γεγονός στην Ιταλία.
Η φετινή Serie A καταγράφει ένα εντυπωσιακό στατιστικό για τα Ιταλικά δεδομένα καθώς κανένας προπονητής δεν έχει αποχωρήσει από τη θέση του μέχρι την πρώτη διακοπή της σεζόν για τα παιχνίδια του Οκτωβρίου, που αφορούν τα προκριματικά του Μουντιάλ 2026. Στην Ιταλία, όπου η υπομονή για τους τεχνικούς δεν είναι και η μεγαλύτερη, κάτι τέτοιο σπάνια συμβαίνει.
Το τελευταίο παρόμοιο περιστατικό είχε συμβεί την περίοδο 2017-2018, όταν και τότε οι ομάδες κατάφεραν να φτάσουν μέχρι τις πρώτες αγωνιστικές χωρίς αλλαγές στους πάγκους τους.
Ποιοι είχαν αποχωρήσει από τους πάγκους της Serie Α μετά τη διακοπή το 2017
Ωστόσο, αμέσως μετά την επιστροφή των αγώνων, αρκετοί προπονητές αποχώρησαν, πρώτος ο Ραστέλι από την Κάλιαρι στις 17 Οκτωβρίου, ενώ λίγες μέρες αργότερα, στις 23 Οκτωβρίου, ο Μάρκο Μπαρόνι αποχώρησε από την Μπενεβέντο.
Μέχρι το τέλος της σεζόν του 2017 υπήρξαν ακόμα πέντε αλλαγές στην τεχνική ηγεσία, με τους Γιούριτς (Τζένοα), Ντελνέρι (Ουντινέζε), Μπούκι (Σασουόλο), Μοντέλα (Μίλαν) και Νίκολα (Κροτόνε) να εγκαταλείπουν τις ομάδες τους.
Αν και έχανε με 2-1 σετ από τον Ολυμπιακό στο «Μελίνα Μερκούρη», ο Μίλωνας ανέτρεψε την κατάσταση στο tie-break κι επικράτησε με 3-2 σετ για την 7η αγωνιστική της Volley League στους άνδρες.
Σαμπαλένκα και Κύργιος αναβιώνουν στις 28/12 τη «μάχη των φύλων», 52 χρόνια μετά το ιστορικό ματς της Κινγκ με τον Ριγκς. Μια αναμέτρηση που ήταν παραπάνω από ένα απλό παιχνίδι. Ήταν ένας αγώνας επιβίωσης, ένας πόλεμος απέναντι στον σεξισμό.
Δείτε πως έχει διαμορφωθεί η βαθμολογία της Super League μετά τα τρία παιχνίδια του Σαββάτου (13/12) για την 14η αγωνιστική της Super League. Νίκες για Λεβαδειακό και ΟΦΗ, ισοπαλία στη Νεάπολη.
Χάρη σε δύο γκολ του Ραφίνια (70′, 86′) η Μπαρτσελόνα «λύγισε» με 2-0 την μαχητική Οσασούνα στο «Καμπ Νου» και απέκτησε διαφορά επτά βαθμών από τη 2η Ρεάλ Μαδρίτης.