Στο Μεξικό το Σεπτέμβριο ο Καναδός πρωθυπουργός – Στην ατζέντα οι δασμοί Τραμπ
Καναδάς και Μεξικό είναι οι μεγαλύτεροι εμπορικοί εταίροι των Ηνωμένων Πολιτειών
Το Μεξικό σχεδιάζει να επισκεφθεί στις 18 Σεπτεμβρίου ο πρωθυπουργός του Καναδά, Μαρκ Κάρνεϊ. Το ταξίδι του Καναδού ηγέτη «υπαγορεύεται» απο την ανάγκη για μια αποτελεσματική αντιμετώπιση των δασμών που επέβαλε ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, και η συνάντησή του με την πρόεδρο του Μεξικού Κλαούντια Σέινμπαουμ θα έχει αυτο ως βασικό θέμα στην ατζέντα. Αλλωστε και το Μεξικό αντιμετωπίζει ανάλογες προκλήσεις, στις σχέσεις του με την κυβέρνηση της Ουάσιγκτον.
Οπως αναφέρει το Reuters, που επικαλείται προσωπο που είναι εξοικειωμένο με το θέμα, σκοπός της επίσκεψης Κάρνεϊ στο Μεξικό είναι η σύσφιξη των σχέσεων των δυο κρατών εν μέσω των αμερικανικών δασμών που προκαλούν τεραστια προβλήματα στο εμπόριο των κρατών της Βόρειας Αμερικής.
Η πηγή ανέφερε ότι η ακριβής ημερομηνία δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί επίσημα. Η είδηση δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά από το Bloomberg.
Το Reuters ανέφερε νωρίτερα αυτό το μήνα ότι ο Κάρνεϊ προσπαθούσε να «σώσει τις σχέσεις» με το Μεξικό, μετά την αρχική πρόταση καναδών αξιωματούχων ότι η Οτάβα θα ήταν καλύτερα να διαπραγματευτεί μια διμερή εμπορική συμφωνία με τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Αναγνώριση Παλαιστινιακού κράτους
Οι διαβουλεύσεις αναμεσα στον Καναδά και τις Ηνωμένες Πολιτειες για τους δασμούς κατέρρευσαν μετα την απόφαση του Αμερικανου προέδρου να ανακοινώσει τιμωρητικούς δασμούς 35% εναντίον της γειτονικής χώρας ως συνέπεια της απόφασης της καναδικής κυβέρνησης να προχωρησει στην αναγνωριση Παλαιστινιακού κράτους, συντασσόμενη με τις κυβερνησεις αρκετων ευρωπαικών κρατών όπως η Ισπανια, η Γαλλία , η Ιρλανδία και η Βρετανία.
Στις αρχες Αυγούστου ο Ντοναλντ Τραμπ δήλωσε πως πρόκειται να επιβάλει δασμό 35% σε όλα τα καναδικά προϊόντα που δεν καλύπτονται από την εμπορική συμφωνία ΗΠΑ-Μεξικού-Καναδά, εάν οι δύο χώρες δεν καταλήξουν εγκαίρως σε συμφωνία.
Πηγή: ΟΤ
- Ειρήνη, χαμόγελα και… τον θάνατο του Πούτιν, εύχεται ο Ζελένσκι για τα Χριστούγεννα
- Ο Πάντερ θέλει ανανέωση συμβολαίου: «Να μείνω για πολλά χρόνια στην Μπαρτσελόνα»
- Κιλιμάντζαρο: Τουλάχιστον 5 νεκροί σε δυστύχημα με ελικόπτερο στην υψηλότερη κορυφή της Αφρικής
- Πέθανε ο ηθοποιός Πατ Φιν: Γνωστός από τα Φιλαράκια και το Seinfeld
- Airbnb: Νέα άνοδος για τον αριθμό των καταλυμάτων τον μήνα Νοέμβριο
- Γουίντχορστ: «Είμαι σκεπτικός για το αν έχει επιτυχία το NBA Europe, θα ήθελα να γίνει σε συνεργασία με τη Euroleague» (vid)
- Θεσσαλονίκη: Ισχυρή έκρηξη σε τράπεζα στον Εύοσμο – Πανικοβλήθηκαν οι κάτοικοι [Φωτογραφίες και βίντεο]
- Τουρκία: Στα χέρια της αστυνομίας 115 μέλη του ISIS – Σχεδίαζαν τρομοκρατικές επιθέσεις στην Κωνσταντινούπολη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 25.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/evgeni-tcherkasski-bE4C_M7M4xY-unsplash-1-315x220.jpg)





































![Θεσσαλονίκη: Ισχυρή έκρηξη σε τράπεζα στον Εύοσμο – Πανικοβλήθηκαν οι κάτοικοι [Φωτογραφίες και βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/Capture-174-315x220.jpg)































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442