Έφοδος της Αρχής για το Ξέπλυμα Χρήματος στον ΟΠΕΚΕΠΕ – Έρευνα και για πρόσωπο που πολιτεύτηκε με τη ΝΔ
Οι στοχευμένοι έλεγχοι αφορούν πρόσωπα τα οποία δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Θεσσαλίας. Τις τελευταίες ημέρες το όνομά τους είχε βρεθεί στο επίκεντρο της δημοσιότητας για τον ΟΠΕΚΕΠΕ.
Κλιμάκιο της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος βρίσκεται από το πρωί στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ, κάνοντας φύλλο και φτερό στοιχεία και αρχεία. Αυτά αφορούν οκτώ με δέκα συγκεκριμένα πρόσωπα, τα οποία θα ελεγχθούν στο πλαίσιο της μεγάλης και πολυεπίπεδης έρευνας για τις παράνομες κοινοτικές επιδοτήσεις που βρίσκεται σε εξέλιξη από την Ανεξάρτητη Αρχή.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το δεύτερο μέρος των στοχευμένων ελέγχων που διενεργούνται υπό τον επικεφαλής της Αρχής, επίτιμο αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπο Βουρλιώτη, αφορά πρόσωπα τα οποία δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Θεσσαλίας. Είναι πρόσωπα που τις τελευταίες ημέρες το όνομά τους είχε βρεθεί στο επίκεντρο της δημοσιότητας καθώς ένα εξ αυτών είχε πολιτευτεί με τη Ν.Δ.
Αυτοτελής έλεγχος
Το κλιμάκιο της Αρχής θα αντλήσει από τον ΟΠΕΚΕΠΕ όλα τα στοιχεία, έγγραφα και ηλεκτρονικά, προκειμένου στη συνέχεια να προχωρήσει αυτοτελής έλεγχος για να διαπιστωθεί αν οι επιδοτήσεις που είχαν λάβει τα συγκεκριμένα πρόσωπα ήταν νόμιμες ή αν υποκρύπτουν άλλα αδικήματα, όπως αυτό του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.
Σε μια τέτοια περίπτωση, δηλαδή αν προκύψουν ενδείξεις για ξέπλυμα μαύρου χρήματος μέσω χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, αγοράς πολυτελών αυτοκινήτων και τρόπου ζωής που δεν συνάδει με τα δηλωμένα εισοδήματα, τότε η Αρχή, όπως έπραξε και πριν από λίγες ημέρες, θα προχωρήσει σε δέσμευση όλων των περιουσιακών στοιχείων των υπόπτων και παράλληλα θα διαβιβάσει στον αρμόδιο εισαγγελέα τυχόν ευρήματα για περαιτέρω ποινική αξιολόγηση.
Σε κάθε περίπτωση, η Αρχή συνεχίζει εντατικά, μεθοδικά και στοχευμένα ελέγχους προσώπων που φέρονται να έχουν εισπράξει μεγάλα ποσά επιδοτήσεων μέσω του ΟΠΕΚΕΠΕ χωρίς να πληρούν τις αναγκαίες προϋποθέσεις.
- ΗΠΑ: Ίσως να ζητούν από τουρίστες το ιστορικό τους στα social media τα τελευταία πέντε χρόνια για να εισέλθουν
- LIVE: Ντόρτμουντ – Μπόντο/Γκλιμτ
- LIVE: Ρεάλ Μαδρίτης – Μάντσεστερ Σίτι
- LIVE: Γιουβέντους – Πάφος
- Βιγιαρεάλ-Κοπεγχάγη 2-3: Ο Κορνέλιους «ξέρανε» τους γηπεδούχους στο 90’
- LIVE: Λεβερκούζεν – Νιούκαστλ
- Θεσσαλονίκη: Σπείρα πωλούσε προϊόντα «μαϊμού» μέσω διαδικτύου – Συνελήφθησαν τρία αδέρφια
- LIVE: Κλαμπ Μπριζ – Άρσεναλ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 10.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/cristofer-maximilian-YK8Mvocj6yE-unsplash-315x220.jpg)













![Αγρότες: Η στιγμή που άνδρας των ΜΑΤ πετάει δακρυγόνα στο πλήθος στην Πάτρα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/image-1-315x220.jpg)
![Αγρότες: Ένταση στη Θεσσαλονίκη – Αστυνομικοί πήγαν να ταυτοποιήσουν παραγωγό την ώρα που όργωνε, στο νοσοκομείο αγρότης [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/AC4A5648-1-315x220.jpg)
![Αγρότες: Δικαστικός κλητήρας πήγε σε μπλόκο και επέδωσε σε αγρότη αγωγή για χρέη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotis-1-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442