Εσωκομματικά βέλη στην κυβέρνηση από το Γιώργο Βλάχο – Ερώτηση για το «Εξοικονομώ 2025»
Ερώτηση για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ 2025» κατέθεσε ο Γιώργος Βλάχος λίγες ημέρες μετά τα πρωθυπουργικά «καρφιά» για την εξωτερική πολιτική που ακολούθησε η κυβέρνηση Καραμανλή.
Για ομηρία χιλιάδων πολιτών λόγω της καθυστέρησης στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ 2025» κάνει λόγο ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Βλάχος σε ερώτησή του προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
«Οι πολίτες που έχουν υποβάλει αιτήσεις» για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ 2025» παραμένουν «σε αναμονή, χωρίς καμία επίσημη ενημέρωση», σημειώνει ο «γαλάζιος» βουλευτής
Ο βουλευτής της ΝΔ επισημαίνει πως οι αιτήσεις για το πρόγραμμα ξεκίνησαν στις 08.01.2025 και σύμφωνα με την επίσημη προκήρυξη, αναμενόταν να ολοκληρωθούν στις 20.3.2025.
«Επικρατεί ασάφεια»
«Ωστόσο, έχουν παρέλθει τέσσερις επιπλέον μήνες και εξακολουθεί να επικρατεί πλήρης ασάφεια. Οι πολίτες που έχουν υποβάλει αιτήσεις βρίσκονται σε αναμονή, χωρίς καμία επίσημη ενημέρωση», σημειώνει.
Η αβεβαιότητα αυτή, σύμφωνα με τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας «συνιστά ουσιαστικά ‘ομηρία’ για χιλιάδες συμπολίτες μας, οι οποίοι δεν μπορούν να προγραμματίσουν ούτε τα οικονομικά τους ούτε τις τεχνικές παρεμβάσεις που απαιτούνται».
Τούτων δοθέντων, ρωτά τον υπουργό, Σταύρο Παπασταύρου:
1. Θα δοθεί επιτέλους ένα ξεκάθαρο και δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα για την εξέλιξη και ολοκλήρωση του προγράμματος «Εξοικονομώ 2025»;
2. Θα υπάρξει επιτέλους ο στοιχειώδης σεβασμός απέναντι στους πολίτες που επένδυσαν χρόνο, χρήματα και ελπίδα για τη βελτίωση των κατοικιών τους και της ενεργειακής απόδοσης της χώρας;
Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Γιώργος Βλάχος υποβάλει ερώτημα με αιχμές για τις κυβερνητικές επιλογές ενώ αυτή τη φορά η ερώτηση έρχεται στον απόηχο των πρωθυπουργικά «καρφιά» για την εξωτερική πολιτική που ακολούθησε η κυβέρνηση Καραμανλή.
- ΗΠΑ – Βενεζουέλα: Αποστρατεύτηκε ο ναύαρχος που έδωσε εντολή για χτύπημα σε επιζώντες
- Βόρεια Κορέα: Το εγκώμιο στρατιωτών που επέστρεψαν από τη Ρωσία έπλεξε ο Κιμ Γιονγκ Ουν
- Ουκρανία: O Τραμπ ζήτησε από τις Ε3 να πιέσουν τον Ζελένσκι να συμφωνήσει με τη Ρωσία
- Βενεζουέλα: «Ο Μαδούρο να καταλάβει ότι πρέπει να φύγει», λέει η Ματσάδο
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: «Οι τύραννοι δεν διοικούν για πάντα…»
- Φοινικούντα: «Φάνηκε ότι έστησαν την κομπίνα για τα περιουσιακά» λέει μάρτυρας για το διπλό φονικό
- Φοινικούντα: «Μίλαγα με τον αδελφό μου & έμαθα από τα σάιτ ότι τον δολοφόνησαν» λέει ο αδερφός του επιστάτη
- Αναγκαιότητα και όχι πολυτέλεια για τις ΜμΕ η Τεχνητή Νοημοσύνη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-111x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/nathan-anderson-npruZYZgfA0-unsplash-315x220.jpg)






























































![Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν δεξαμενόπλοιο με «λαθραίο ντίζελ» [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/Iran-tanker-1-315x220.jpg)




![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-315x220.jpg)












Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442