Ινδία: Τουλάχιστον 27 νεκροί από τις καταρρακτώδεις βροχές – Δεκάδες εγκλωβισμένοι
Σωστικά συνεργεία έχουν αναπτυχθεί για τον απεγκλωβισμό δεκάδων ανθρώπων σε περιοχές που υπέστησαν τα ισχυρότερα πλήγματα.
Οι καταρρακτώδεις βροχές των μουσώνων έχουν στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 27 ανθρώπους από τη Δευτέρα στο κρατίδιο Γκουτζαράτ της βορειοδυτικής Ινδίας, όπως ανακοίνωσε σήμερα η τοπική κυβέρνηση.
Σωστικά συνεργεία έχουν αναπτυχθεί για τον απεγκλωβισμό δεκάδων ανθρώπων σε περιοχές που υπέστησαν τα ισχυρότερα πλήγματα.
«Ο αριθμός των νεκρών σε περιστατικά που συνδέονται με τις βροχοπτώσεις στο Γκουτζαράτ αυξήθηκε σε 27 την Τετάρτη», ανέφερε η κυβέρνηση του κρατιδίου σε ανακοίνωση. Προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για τουλάχιστον 18 θανάτους.
Μεταξύ των περιοχών που επλήγησαν περισσότερο είναι οι πόλεις Παλιτάνα και Τζέσαρ, οι οποίες δέχθηκαν 867 χιλιοστά βροχής το προηγούμενο 24ωρο.
Ο Αλόκ Κουμάρ Παντέι, επικεφαλής των υπηρεσιών διάσωσης στο κρατίδιο Γκουτζαράτ, είχε δηλώσει χθες Τρίτη πως οι περισσότεροι θάνατοι οφείλονταν σε καταρρεύσεις κτιρίων ή πτώσεις κεραυνών.
Οι πλημμύρες και οι κατολισθήσεις είναι συχνές στην Ινδία κατά την περίοδο των μουσώνων, η οποία διαρκεί από τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι η κλιματική αλλαγή καθιστά αυτά τα φαινόμενα πιο συχνά, έντονα και απρόβλεπτα.
- Συνταγή: Ριζότο γλυκοπατάτας
- Γεμάτες με τοξικές στρατιωτικές βάσεις οι ΗΠΑ – Χιλιάδες στρατιωτικοί μολυσμένοι
- Στρατιωτικές δαπάνες: η νέα πραγματικότητα της ΕΕ
- Η Σίλικον Βάλλεϋ πίσω από τα επεκτατικά σχέδια του Τραμπ στη Γροιλανδία;
- Η Richemont «λάμπει» ξανά με εκτόξευση των πωλήσεων από Cartier και Van Cleef
- Οι δυνάμεις ασφαλείας στην Αϊτή διεξάγουν εκστρατεία κατά των συμμοριών και καταστρέφουν κρησφύγετα
- Ο Τραμπ θέλει 1 δισ. δολάρια από κάθε κράτος για να γίνει μέλος στο Συμβούλιο Ειρήνης
- Γιατί ο Τραμπ στρέφεται κατά της JP Morgan;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 18.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/spenser-sembrat-i607NbWkXow-unsplash-315x220.jpg)






















![Χάος στη Γουατεμάλα – Μέλη συμμορίας κρατούν ομήρους 46 φρουρούς σε 3 φυλακές [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/guatemala-prison-315x220.jpg)




































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442