Γαλλία: Έρευνα για την ύποπτη δολιοφθορά στη γαλλική Ριβιέρα που άφησε χωρίς ρεύμα τη Νίκαια
Τουλάχιστον 45.000 κατοικίες στη Γαλλία επηρεάστηκαν από την πυρκαγιά σε υποσταθμό ηλεκτροδότησης
Δεύτερη διακοπή ρεύματος μέσα σε δύο ημέρες πλήττει την περιοχή της Γαλλικής Ριβιέρας μετά από πυρκαγιά σε υποσταθμό στη Νίκαια κατά τη διάρκεια της νύχτας, η οποία, σύμφωνα με τις αρχές, προκλήθηκε από κακόβουλη ενέργεια.
Τουλάχιστον 45.000 κατοικίες επηρεάστηκαν από την πυρκαγιά που ξέσπασε περίπου στις 02:00 τοπική ώρα την Κυριακή, μια ημέρα αφότου οι κοντινές Κάννες υπέστησαν μεγάλη διακοπή ρεύματος που αποδόθηκε σε ύποπτη δολιοφθορά.
Η αστυνομία στη Νίκαια αναφέρει ότι βρέθηκαν «ίχνη ελαστικών» και η πόρτα του υποσταθμού, στα δυτικά της πόλης, ήταν «σπασμένη», σύμφωνα με δημοσιεύματα των τοπικών μέσων ενημέρωσης.
Το αεροδρόμιο της Νίκαιας, το δίκτυο τραμ και οι γειτονικές πόλεις Saint-Laurent-du-Var και Cagnes-sur-Mer, επηρεάστηκαν πριν αποκατασταθεί το ρεύμα αργότερα το πρωί.
Ο δήμαρχος της Νίκαιας, Christian Estrosi, δήλωσε στο X ότι «καταδικάζει έντονα» τις «κακόβουλες πράξεις που επηρεάζουν τη χώρα μας».
Ο αντιδήμαρχος της πόλης, Γκαέλ Νόφρι, δήλωσε ότι η πυρκαγιά στον υποσταθμό ήταν «πιθανώς εγκληματικής προέλευσης».
Μπλακ άουτ και στις Κάννες
Το συμβάν αυτό συνέβη μια μέρα αφότου οι Κάννες υπέστησαν μεγάλο μπλακ άουτ κατά τη διάρκεια του διεθνούς φεστιβάλ κινηματογράφου. Αξιωματούχοι δήλωσαν hη διακοπή ηλεκτροδότησης μπορεί να προκλήθηκε από εμπρηστική επίθεση σε υποσταθμό.
Περίπου 160.000 σπίτια στην πόλη και τις γύρω περιοχές έμειναν χωρίς ρεύμα.
Αρκετές προβολές στο πλαίσιο του κινηματογραφικού φεστιβάλ διακόπηκαν το πρωί, πριν οι διοργανωτές του φεστιβάλ μπορέσουν να στραφούν σε ιδιωτικές γεννήτριες.
Προς το παρόν, δεν έχει διαπιστωθεί καμία σύνδεση μεταξύ των δύο περιστατικών.
Ο Εστροσί δήλωσε ότι οι αρχές θα ενισχύσουν το δίκτυο ασφαλείας γύρω από τις εγκαταστάσεις ηλεκτροδότησης της Νίκαιας. Έχει ξεκινήσει έρευνα για «οργανωμένο εμπρησμό».
Ο εισαγγελέας της Νίκαιας, Νταμιέν Μαρτινέλι, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων AFP, διενεργεί έρευνα, ιδίως «για να διευκρινιστούν οι ζημιές και ο τρόπος με τον οποίο διαπράχθηκε η πράξη».
Πηγή: ΟΤ
- Ο Δένδιας στο Υποβρύχιο «ΠΙΠΙΝΟΣ» – Παρακολούθησε βολή του νέου τύπου τορπίλης «SeaHake mod4»
- Άννα Φόνσου: «Τη Ζωζώ Σαπουντζάκη την πρόδωσαν τα πόδια της»
- Εξεταστική: Κόντρες για τις συλλήψεις στη Κρήτη και τα απειλητικά email στους βουλευτές της ΝΔ
- Ώρα μηδέν για Shein, Temu – Τι θα γίνει με τα μικροδέματα στην Ευρώπη
- Νέα Υόρκη: Αστυνομικός έσωσε μωρό που πνιγόταν στην άκρη αυτοκινητόδρομου
- Φως στο Τούνελ: Στα άδυτα τριών σκοτεινών υποθέσεων
- Ιταλία: Οπαδός… έστειλε γυναίκα διαιτητή να «πλύνει τα πιάτα» και οι υπόλοιποι τον έκραξαν (vid)
- Ερέβους επίκληση: για τη νέα ποιητική συλλογή του Διονυσίου Καλιντέρη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 12.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jake-kokot-PbDLAy38QZM-unsplash-315x220.jpg)









































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442