«Κανένας άνθρωπος που έχει στοιχειώδη ευαισθησία δεν μπορεί να αδιαφορεί, να ανέχεται να κλείνει τα μάτια του στη γενοκτονία που συμβαίνει αυτή τη στιγμή στη Γάζα», αναφέρει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων σε ανακοίνωσή της με αφορμή την επέτειο της γενοκτονίας των Ποντίων.
Με τίτλο «Ημέρα μνήμης – Εποχή αλληλεγγύης. Όχι σε νέες γενοκτονίες» η ανακοίνωση κάνει αναφορά στον λιμό στη Γάζα και τη δραματική προειδοποίηση του ΟΗΕ για τον κίνδυνο θανάτωσης 14.000 μωρών το επόμενο 48ωρο, ενώ υπογραμμίζει ότι συντελούνται εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που πρέπει να σταματήσουν.
Η ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων
Συμπληρωθήκαν προχθές 106 χρόνια από την γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού και τον ξεριζωμό που ακολούθησε. Η Ένωση τιμά τη μνήμη χιλιάδων σφαγιασθέντων, εκατομμυρίων εκτοπισμένων από τις πατρογονικές εστίες τους, οι λαοί διδάσκονται από τις φρικαλεότητες που χαράχτηκαν βαθιά στη συλλογική συνείδηση.
Κανένας άνθρωπος που έχει στοιχειώδη ευαισθησία δεν μπορεί να αδιαφορεί, να ανέχεται να κλείνει τα μάτια του στη γενοκτονία που συμβαίνει αυτή τη στιγμή στη Γάζα με τον κίνδυνο θανάτωσης 14.000 μωρών το επόμενο 48ωρο σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΟΗΕ. Είναι χρέος μας να εκφράσουμε τον αποτροπιασμό μας πρώτα ως Άνθρωποι και μετά ως Δικαστές που μάθαμε να υπηρετούμε το δίκαιο και την αλήθεια. Η μαζική θανάτωση παιδιών και αμάχων παραβιάζει κατάφωρα το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο. Δεν είναι πράξη άμυνας. Είναι έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και πρέπει να σταματήσει.
Ο τρομπετίστας Ανδρέας Πολυζωγόπουλος, προσκαλεί τον Ολλανδό πιανίστα Diederik Wissels και την Πορτογαλίδα ερμηνεύτρια Ana Rocha για μια ξεχωριστή συνάντηση στη σκηνή του Half Note Jazz Club.
Μετά τη θερμή ανταπόκριση του κοινού από την πρώτη παρουσίαση στο Θέατρο Γκλόρια την άνοιξη του 2024, η παράσταση «Αλιγάτορες» επέστρεψε πιο επίκαιρη από ποτέ και μπαίνει στις τελευταίες παραστάσεις.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας