Τρίτη 09 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Συνταγή:  Ζυμαρικά με κιμά κοτόπουλου

Συνταγή: Ζυμαρικά με κιμά κοτόπουλου

Μια συνταγή εύκολη και γρήγορη όπου κανείς δεν λέει όχι.

Υπάρχουν εκείνα τα φαγητά που θέλουν και πολύ κόπο και δεν είσαι σίγουρος στο τέλος ότι θα αρέσει σε όλους. Και υπάρχουν και εκείνα, που κανείς δεν λέει όχι. Όπως η συνταγή που ακολουθεί.

Ζυμαρικά με κιμά κοτόπουλου. Μια συνταγή πολύ εύκολη, γρήγορη και τη λατρεύουν όλοι. Ότι πρέπει για τα μεσημέρια της Κυριακής.

Τα υλικά

500 γρ. κιμά κοτόπουλου
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 μεγάλο καρότο τριμμένο
1 κλωνάρι σέλερι πολύ ψιλοκομμένο
2 φύλλα δάφνης
3 κόκκους μπαχάρι
150 ml λευκό ξηρό κρασί
70 γρ. πελτέ ντομάτας
200 γρ. ντομάτα τριμμένη
300 ml ζωμό λαχανικών ή νερό ζεστό
4 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
Αλάτι
Μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
500 γρ. χυλοπιτάκι
Ξηρό ανθότυρο, ή κεφαλοτύρι τριμμένο

Η διαδικασία

Ζεσταίνουμε σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον κιμά. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και τον ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα να «σπάσει».

Μόλις αλλάξει χρώμα, ρίχνουμε το κρεμμύδι, το καρότο, το σκόρδο, το σέλερι, τη δάφνη, το μπαχάρι, λίγο αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε για 2 λεπτά ακόμα. Προσθέτουμε τον πελτέ τομάτας και ανακατεύουμε απαλά να ενσωματωθεί.

Σβήνουμε με το κρασί και χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε πρώτα την τριμμένη ντομάτα, ανακατεύουμε για 1 λεπτό, και μετά το ζεστό ζωμό ή το νερό.

Σιγοβράζουμε το μείγμα για περίπου 20-25 λεπτά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα, ανακατεύοντας ανά διαστήματα.

Αφαιρούμε τη δάφνη και το μπαχάρι και αποσύρουμε το σκεύος από την εστία. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε, αν χρειάζεται, το αλατοπίπερο και προσθέτουμε το μαϊντανό.

Στο μεταξύ βράζουμε τις χυλοπίτες σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους.

Τις σουρώνουμε και τις επαναφέρουμε στην κατσαρόλα όπου τις ανακατεύουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Αν θέλουμε, τις ανακατεύουμε με τον κιμά ή απλά τον σερβίρουμε από πάνω. Προσθέτουμε τριμμένο τυρί και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

* Πηγή: Vita

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 09 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο