Υπάρχουν εκείνα τα φαγητά που θέλουν και πολύ κόπο και δεν είσαι σίγουρος στο τέλος ότι θα αρέσει σε όλους. Και υπάρχουν και εκείνα, που κανείς δεν λέει όχι. Όπως η συνταγή που ακολουθεί.
Ζυμαρικά με κιμά κοτόπουλου. Μια συνταγή πολύ εύκολη, γρήγορη και τη λατρεύουν όλοι. Ότι πρέπει για τα μεσημέρια της Κυριακής.
Ζεσταίνουμε σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον κιμά. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και τον ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα να «σπάσει».
Μόλις αλλάξει χρώμα, ρίχνουμε το κρεμμύδι, το καρότο, το σκόρδο, το σέλερι, τη δάφνη, το μπαχάρι, λίγο αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε για 2 λεπτά ακόμα. Προσθέτουμε τον πελτέ τομάτας και ανακατεύουμε απαλά να ενσωματωθεί.
Σβήνουμε με το κρασί και χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε πρώτα την τριμμένη ντομάτα, ανακατεύουμε για 1 λεπτό, και μετά το ζεστό ζωμό ή το νερό.
Σιγοβράζουμε το μείγμα για περίπου 20-25 λεπτά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα, ανακατεύοντας ανά διαστήματα.
Αφαιρούμε τη δάφνη και το μπαχάρι και αποσύρουμε το σκεύος από την εστία. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε, αν χρειάζεται, το αλατοπίπερο και προσθέτουμε το μαϊντανό.
Στο μεταξύ βράζουμε τις χυλοπίτες σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους.
Τις σουρώνουμε και τις επαναφέρουμε στην κατσαρόλα όπου τις ανακατεύουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Αν θέλουμε, τις ανακατεύουμε με τον κιμά ή απλά τον σερβίρουμε από πάνω. Προσθέτουμε τριμμένο τυρί και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Τα συστατικά του χυμού παντζαριού υποστηρίζουν την καρδιά και την κυκλοφορία του αίματος, ενώ παράλληλα συμβάλλουν στη φυσική ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης.