Γάζα: Το Ισραήλ δεν επιτρέπει την είσοδο εμβολίων κατά της πολιομυελίτιδας – Άλλοι 42 νεκροί από επιθέσεις
Το Ισραήλ συνεχίζει τις επιθέσεις σε ολόκληρη τη Γάζα, ενώ οι Παλαιστίνιοι καταγγέλλουν τον πλήρη αποκλεισμό της Λωρίδας
Το υπουργείο Υγείας στη Γάζα λέει ότι το Ισραήλ απαγορεύει την είσοδο εμβολίων κατά της πολιομυελίτιδας στη Λωρίδα, κάτι που απειλεί όλες τις προσπάθειες που έγιναν τους τελευταίους επτά μήνες ενάντια στον κίνδυνο μιας σχετικής επιδημίας.
Ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει τις επιθέσεις σε ολόκληρη τη Λωρίδα της Γάζας
Ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας, το παλαιστινιακό υπουργείο δήλωσε ότι οι συνθήκες υγιεινής σε όλη τη Γάζα επιδεινώνονται λόγω των προβλημάτων στους αγωγούς νερού και της απαγόρευσης της παροχής τροφίμων και ιατρικής βοήθειας.
Το υπουργείο πρόσθεσε ότι οι Παλαιστίνιοι, ιδίως τα παιδιά, είναι εκτεθειμένοι στον υποσιτισμό, καθώς και στην εξάπλωση της διάρροιας, των δερματικών ασθενειών και των επιδημιών.
Τουλάχιστον 42 νεκροί από τα ξημερώματα της Δευτέρας
Σύμφωνα με ιατρικές πηγές που επικαλείται το Al Jazeera, 42 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από τα ξημερώματα στη Γάζα, με το Ισραήλ να συνεχίζει τις επιθέσεις του σε όλη την επικράτεια της Λωρίδας της Γάζας.
Δείτε σχετικό βίντεο:
BREAKING: Multiple casualties were just transported to hospital following an Israeli airstrike on a charity kitchen in Al-Mawasi, southern Gaza. pic.twitter.com/96qNMuOVGT
— Quds News Network (@QudsNen) April 7, 2025
Η Χαμάς καταδικάζει τις ΗΠΑ που υποστηρίζουν ότι χρησιμοποιεί «ασθενοφόρα για τρομοκρατία»
Η Χαμάς καταδικάζει την αμερικάνικη δήλωση σύμφωνα με την οποία «χρησιμοποιεί ασθενοφόρα και γενικότερα ανθρώπινες ασπίδες για την τρομοκρατία».
Σύμφωνα με την παλαιστινιακή οργάνωση, οι παρατηρήσεις του Μπράιαν Χιουζ, εκπροσώπου του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΠΑ, εκφράζουν την «αντίληψη της κυβέρνησης Τραμπ για το έγκλημα της εκτέλεσης του προσωπικού της Ερυθράς Ημισελήνου και της Πολιτικής Προστασίας στη Ράφα».
«Τα σχόλια αποτελούν ένα αποτρόπαιο παράδειγμα ανήθικης αλληλεγγύης με τους Ναζί της εποχής μας στον κτηνώδη πόλεμό τους εναντίον ανυπεράσπιστων πολιτών και ανθρωπιστικών οργανώσεων», λέει η Χαμάς.
«Οι κατηγορίες του Χιουζ ότι η Χαμάς χρησιμοποιεί ασθενοφόρα είναι καθαρά ψέματα, χωρίς κανένα στοιχείο, που προπαγανδίζονται από την αμερικανική κυβέρνηση, μαζί με την κυβέρνηση του εγκληματία πολέμου Νετανιάχου, για να δικαιολογήσει το αποτρόπαιο και τεκμηριωμένο έγκλημά της κατά των τραυματιοφορέων και των εργαζομένων στη διάσωση», τονίζει η παλαιστινιακή οργάνωση.
- Δίκη Χρυσής Αυγής: Η ώρα της εισαγγελέως για τους 42 κατηγορούμενους
- Ιντιάνα: Μπλόκο στον Τραμπ και από Ρεπουμπλικανούς για τον ανασχεδιασμό του εκλογικού χάρτη
- Γυμναστική: Το μυστικό για να γίνει μέρος της καθημερινότητάς σας
- Αίθριος ο καιρός την Παρασκευή – Έως 20 βαθμούς η θερμοκρασία
- Ακίνητα: Πότε συμφέρει η αγορά παλαιάς ή νέας κατοικίας – Τα 10 σημεία ελέγχου
- Συνταξιοδότηση στο παρά πέντε
- ΕΝΦΙΑ: Τα δύο «κλειδιά» για φορο-εκπτώσεις
- Το beef του Ράσελ Κρόου με το Gladiator II συνεχίζεται – «Δεν εκτίμησαν την πρώτη ταινία»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 12.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jake-kokot-PbDLAy38QZM-unsplash-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442