Υπουργείο Πολιτισμού: Σε αναστολή καθηκόντων ο αρχαιοφύλακας που εμπλέκεται στο κύκλωμα αρχαιοκαπηλίας
Σύμφωνα με την Αστυνομία ο υπάλληλος του υπουργείου Πολιτισμού φέρεται να είχε αρχηγικό ρόλο σε μία από τις τρεις ομάδες αρχαιοκάπηλων που εξαρθρώθηκαν.
Σε αναστολή καθηκόντων τίθεται ο αρχαιοφύλακας που φέρεται να εμπλέκεται στο κύκλωμα αρχαιοκαπηλίας της Βόρειας Ελλάδας που εξαρθρώθηκε, προ ημερών, από τη Δίωξη Οργανωμένου Εγκλήματος.
Η απόφαση του υπουργείου
Στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Πολιτισμού αναφέρεται: «Με απόφαση της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη, κατόπιν εγγράφου που απεστάλη από την Ελληνική Αστυνομία, ο Βασίλειος Χατζηαγοράκης, υπάλληλος του κλάδου ΔΕ Φύλαξης-Πληροφόρησης, ειδικότητας Νυκτοφυλάκων, που υπηρετεί στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Σερρών, τίθεται αμέσως σε αναστολή καθηκόντων, σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Δημοσίων Υπαλλήλων, και ακολουθεί η προβλεπόμενη διαδικασία ουδεμίας ανοχής.»
Σύμφωνα με την Αστυνομία ο υπάλληλος του υπουργείου Πολιτισμού φέρεται να είχε αρχηγικό ρόλο σε μία από τις τρεις ομάδες αρχαιοκάπηλων που εξαρθρώθηκαν. Είχε έδρα στις Σέρρες και φέρεται να έκανε παράνομες ανασκαφές στην περιοχή της Αμφίπολης κοντά στον Τύμβο Καστά.
- Άρης – ΑΕΚ 1-1: «Αλλοίωση» στο Βικελίδης…
- «Χειρουργείο» του Νορβηγού Σάγκι υπέρ της ΑΕΚ (vid)
- Κακοκαιρία: Έκτακτα μέτρα από τον Δήμο Ηρακλείου για τους αστέγους εν όψει ψύχους
- Πότε αλλάζει ο τρόπος πληρωμής ενοικίων – Τι θα ισχύει
- Η Πάμελα Άντερσον αντλεί έμπνευση από τις παλιές κωμωδίες και την Ζαν Μορό
- Το δύσκολο «παζάρι» για την ΚΑΠ
- Στριμωγμένος στην «γωνία του ρινγκ» ο Τόμας Φρανκ
- LIVE: Παναθηναϊκός – Πανσερραϊκός
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 11.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/mika-baumeister-jusdwg_T0dU-unsplash-315x220.jpg)













































![O Ιρανός ΥΠΕΞ Αραγκτσί ανήρτησε δολοφονίες αστυνομικών και αναρωτήθηκε αν οι ΗΠΑ θα το ανέχονταν [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/iran-killed-cop-315x220.jpg)






![Ράλι στα ακίνητα – Οι ακριβές και φθηνές περιοχές [πίνακες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/athina-athens-akinita-realestate-eurokinissi-1-315x220.jpg)




![Ρωσία: Τρεις πλατφόρμες γεώτρησης χτυπήθηκαν από την Ουκρανία – Πόσο έχει πέσει η παραγωγή αργού της Μόσχας [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/maria-lupan-hy97yy3e03A-unsplash-1-1-315x220.jpg)













Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442