Τέμπη: Στους δρόμους και σήμερα οι φοιτητές – Έκαναν πορεία στη Βουλή
Διαδήλωση φοιτητικών συλλόγων στην Αθήνα με βασικό σύνθημα «Δικαιοσύνη για τα Τέμπη»
Φοιτητικοί σύλλογοι διαδήλωσαν και σήμερα στο κέντρο της Αθήνας ζητώντας δικαιοσύνη για τα Τέμπη.
Με κεντρικά συνθήματα «να πέσει η κυβέρνηση» και «κρατικοποίηση του σιδηροδρόμου» το πανό των φοιτητικών συλλόγων ξεκίνησε από τα Προπύλαια με κατεύθυνση το Σύνταγμα, όπου έγινε η ορκωμοσία του Κωνσταντίνου Τασούλα.
Τα μπλοκ των φοιτητών βάδισαν στην Πανεπιστημίου, πέρασαν από την Ομόνοια και από τη Σταδίου κατευθύνθηκαν στη Βουλή.
Εκεί δίπλα στα ονόματα των 57 νεκρών άνοιξαν πανό καταγγέλλοντας τον νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
«Πρόεδρος της συγκάλυψης – Τασούλα είσαι ανεπιθύμητος» ήταν το σύνθημα του πανό των φοιτητικών συλλόγων.

Δείτε βίντεο στο in
Οι φοιτητές συνεχίζουν εδώ και μέρες τον χορό των κινητοποιήσεων με πολλές σχολές να έχουν προχωρήσει σε καταλήψεις.
Την Τετάρτη οργανώθηκε εκδήλωση από τους φοιτητικούς συλλόγους στο Πάντειο Πανεπιστήμιο με αφορμή τη συμπλήρωση δύο χρόνων από τα Τέμπη, με ομιλητές τη Μαρία Καρυστιανού, πρόεδρο του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Τεμπών 2023, τον Μάρκο Μπεκρή, πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, τον Δημήτρη Κουτσιάυτη, πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Προσωπικού Έλξης, τον Θανάση Καμπαγιάννη, δικηγόρο και τον καλλιτέχνη Φοίβο Δεληβοριά.
Η αίθουσα ήταν κατάμεστη όπως και ο προαύλιος χώρος του Παντείου με τους οργανωτές να έχουν στήσει βίντεο γουόλ και μικροφωνική εγκατάσταση για να μπορούν οι συγκεντρωμένοι να παρακολουθήσουν την εκδήλωση.
Το απόγευμα στις 7:00 μ.μ. οργανώνεται επίσης συναυλία στο Σύνταγμα από φοιτητικούς συλλόγους με τίτλο: «Ένα τραγούδι για τα παιδιά που χάθηκαν στα τρένα… Θα φτάσουμε στο τέρμα! Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας».
Μέχρι στιγμής συμμετοχή έχουν δηλώσει οι:
- Ρίτα Αντωνοπούλου & Ρεβάνς
- Μυρτώ Βασιλείου
- Ματούλα Ζαμάνη
- Θοδωρής Θοδωρίδης
- Ζωγράφος και Ghetto Rock
- Πολυξένη Καράκογλου
- Αλέξανδρος Κτιστάκης
- Δημήτρης Μητσοτάκης
- Νατάσσα Μποφίλιου
- Απόστολος Ρίζος
- Babo Koro
- Κιντέρια
- Το Σφάλμα
- Υπεραστικοί
- Tiny Jackal x Raibo, Lef Kay (on dexx)
- Ο Κουέντιν Ταραντίνο τελικά «δεν αντέχει» τους μισούς ηθοποιούς του Χόλιγουντ – Και πιο πολύ τον Όουεν Γουίλσον
- Πούτιν: Θερμή υποδοχή του Ρώσου προέδρου στην Ινδία – Στο επίκεντρο το πετρέλαιο, υπό την πίεση των ΗΠΑ
- Το Παγκόσμιο Κύπελλο… ξεκινάει: Το βράδυ της Παρασκευής η κλήρωση του Μουντιάλ 2026
- Κακοκαιρία Byron: Υπερχείλισε ποταμός – Κινδύνευσαν τουρίστες και κάτοικοι στη Φοινικούντα
- Αγρότες: Χιλιάδες τρακτέρ στους δρόμους, «η πιο μεγάλη κινητοποίηση από το 2016» – Στα σκοινιά η κυβέρνηση
- 18 χρόνια και 1.297 αγώνες: Ο ΛεΜπρόν για πρώτη φορά μονοψήφιος από το 2007!
- Η Pantone κάνει μια εκπληκτική επιλογή για το χρώμα (μη χρώμα) της χρονιάς 2026 -«Η ιστορία από την αρχή»
- Σφυροκοπάει η κακοκαιρία Byron – Πού καταγράφονται τα μεγαλύτερα ύψη βροχής
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 05.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-kammeran-gonzalez-keola-3137381-9559884-315x220.jpg)


































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442