Ρωσία: Η Μόσχα πιθανόν να χρειαστεί να απαντήσει στα σχέδια «στρατιωτικοποίησης» της ΕΕ
Στην αντεπίθεση πέρασε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ
Στην αντεπίθεση πέρασε η Ρωσία μετά τις αποφάσεις που ελήφθησαν στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής σχετικά με το θέμα της ενίσχυσης της ευρωπαϊκής άμυνας.
Η Ρωσία πιθανόν να χρειαστεί να απαντήσει στα σχέδια-όπως τα χαρακτηρίζει-της ΕΕ να στρατιωτικοποιήσει το μπλοκ το οποίο την θεωρεί βασικό εχθρό της.
«Βλέπουμε ότι η ΕΕ συζητά τώρα ενεργά τη στρατιωτικοποίηση της ΕΕ και την ανάπτυξη του τομέα της άμυνας. Πρόκειται για μια διαδικασία την οποία παρακολουθούμε στενά επειδή η ΕΕ εμφανίζει τη Ρωσία ως βασικό της αντίπαλο» τόνισε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.
Πρόσθεσε δε ότι «αυτό θα μπορούσε να είναι ένα ζήτημα έντονης ανησυχίας για εμάς και θα μπορούσε να υπάρξει η ανάγκη να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα ως απάντηση για την εγγύηση της ασφάλειάς μας. Και, φυσικά, τέτοια συγκρουσιακή ρητορική και συγκρουσιακός τρόπος σκέψης, όπως αυτός που βλέπουμε τώρα στις Βρυξέλλες και στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, έρχονται σε αντίθεση με τη διάθεση για εξεύρεση ειρηνικής διευθέτησης του ουκρανικού».
Σημείο εκκίνησης για μια διευθέτηση της κρίσης στην Ουκρανία, σύμφωνα με το Κρεμλίνο, θα μπορούσε να είναι ένα προσχέδιο ειρηνευτικής συμφωνίας, το οποίο συζητήθηκε ανάμεσα στη Ρωσία και στην Ουκρανία στην Κωνσταντινούπολη το 2022. Η Τουρκία, μέλος του ΝΑΤΟ, φιλοξένησε τις αρχικές συνομιλίες μεταξύ των δύο αντιμαχόμενων πλευρών κατά τις πρώτες εβδομάδες του πολέμου.
- Γροιλανδία: Την ανάγκη «σεβασμού της κυριαρχίας της» τονίζει η φον ντερ Λάιεν σε μέλη του Κογκρέσου των ΗΠΑ
- Συρία: Τραμπ και Σάρα συζήτησαν για τις εγγυήσεις των δικαιωμάτων των Κούρδων
- Γουατεμάλα: 9ος αστυνομικός νεκρός από τα πυρά συμμοριών
- Ιράν: Η Lufthansa αναστέλλει τις πτήσεις προς και από την Τεχεράνη μέχρι και τις 29 Μαρτίου
- Τουλάχιστον 1.500 μέλη του Ισλαμικού Κράτους δραπέτευσαν από φυλακές της Συρίας
- Τρίπολη – Νεστάνη: Νεκρός εντοπίστηκε ηλικιωμένος κατά την κατάσβεση πυρκαγιάς σε κατοικία
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Τρεις ανατροπές υπέρ των παιδιών
- Η Μολδαβία αποχώρησε από την ευρασιατική ομάδα ΚΑΚ της οποία ηγείται η Ρωσία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 20.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/danie-franco-wEuWV0Vz9uw-unsplash-315x220.jpg)





























![Καραμπόλα περισσότερων από 100 αυτοκινήτων στο Μίσιγκαν – Οδηγοί παραμένουν εγκλωβισμένοι στα οχήματα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/michigan-visibility-315x220.jpg)



































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442