Σε συναγερμό οι αρχές στην Αυστρία – Οι χοροί της Βιέννης, στόχος τζιχαντιστικής απειλής, λέει η αστυνομία
Η παράδοση των χορών παραμένει πολύ ζωντανή στην Αυστρία, όπου δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι χορεύουν βαλς κάθε χρόνο με τη συνοδεία κλασικής μουσικής
Η αστυνομία στην Αυστρία επιβεβαίωσε την Τετάρτη (15/1) ότι οι διάσημοι χοροί της Βιέννης αποτελούν στόχο τζιχαντιστικής απειλής και πως οι σημαντικότεροι διεξάγονται υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας.
«Μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος διανέμουν τακτικά στο Διαδίκτυο μηνύματα με τα οποία καλούν σε επιθέσεις σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Ευρώπης», σημειώνει η αστυνομία σε ανακοίνωσή της.
Και τονίζει πως «μέσα σε ένα από αυτά τα μηνύματα, το οποίο μπορεί να θεωρηθεί ως πρόσκληση για την ανάληψη δράσης, η εποχή των βιεννέζικων χορών αναφέρθηκε δίπλα σε πολλές εκδηλώσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες και στην Ευρώπη».
Οι δυνάμεις της τάξης στην Αυστρία υπενθύμισαν ότι έχουν επεξεργαστεί «τυποποιημένες διαδικασίες που ήδη εφαρμόζονται για όλες τις μεγάλες εκδηλώσεις που οργανώνονται στην πρωτεύουσα, οι οποίες θα εφαρμοστούν επίσης κατά τη διάρκεια των μεγάλων χορών».
Στην ανακοίνωση δεν δίνονται διευκρινίσεις ως προς τα μέτρα αυτά, για λόγους ασφαλείας.
Σε κατάσταση συναγερμού η Αυστρία από το 2023
Η Αυστρία είναι επίσημα σε κατάσταση συναγερμού ήδη μετά την επίθεση της Χαμάς εναντίον του Ισραήλ την 7η Οκτωβρίου 2023.
Τον Δεκέμβριο, η αστυνομία της Βιέννης ενίσχυσε την παρουσία της στις χριστουγεννιάτικες αγορές μετά μια επίθεση στη Γερμανία στην οποία έχασαν τη ζωή τους έξι άνθρωποι και τραυματίστηκαν περισσότεροι από 200.
Το 2020, τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επίθεση τζιχαντιστών στη Βιέννη.
Η παράδοση των χορών παραμένει πολύ ζωντανή στην Αυστρία, όπου δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι χορεύουν βαλς κάθε χρόνο με τη συνοδεία κλασικής μουσικής.
Ο διάσημος Χορός της Όπερας της Βιέννης πραγματοποιείται στις 27 Φεβρουαρίου.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ρωσία: Ο Πούτιν θεωρεί «ύψιστη προτεραιότητα» την ανάπτυξη των πυρηνικών δυνάμεων της χώρας
- Βενεζουέλα: Αποφυλακίστηκαν άλλοι 23 πολιτικοί κρατούμενοι βάσει του νόμου περί αμνηστίας
- Μεξικό: Οι ΗΠΑ προτρέπουν τους Αμερικανούς «να παραμείνουν σε ασφαλή καταφύγια»
- Βενεζουέλα: Απεργία πείνας ξεκίνησαν πάνω από 200 κρατούμενοι που δεν καλύπτονται από την αμνηστία
- Μεξικό: Κύμα βίας πυροδοτεί ο θάνατος του Ελ Μέντσο – Εκκληση για ψυχραιμία από τη Σέινμπαουμ
- Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν επανεξελέγη στην ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος
- WhatsApp: Ανακοίνωσε πρόσβαση στο ιστορικό ομαδικών μηνυμάτων
- Δασμοί Τραμπ: Νέος γύρος αντιδράσεων από εμπορικούς εταίρους των ΗΠΑ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Δόθηκε στην πυρά ο καρνάβαλος: Φαντασμαγορικά σκηνικά στην Πάτρα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/karnavali_patra_2026_lixi-1200x700-146x85.jpg)

![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 23.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/franz-nawrath-0vk_5JmDDZw-unsplash-315x220.jpg)







































![Δόθηκε στην πυρά ο καρνάβαλος: Φαντασμαγορικά σκηνικά στην Πάτρα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/karnavali_patra_2026_lixi-1200x700-315x220.jpg)


























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442