Η Αυστραλία έκανε το πρώτο βήμα στο Group A του τουρνουά μπάσκετ των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, στον όμιλο που βρίσκεται και η Εθνική μας ομάδα.
Οι «μπούμερς» είχαν τον απόλυτο έλεγχο στο μεγαλύτερο κομμάτι της αναμέτρησης και κέρδισαν εύκολα. Ο Τζοκ Λαντέιλ με 20 πόντους, 9 ριμπάουντ και 5 ασίστ ήταν ο κορυφαίος, ενώ τον ακολούθησε ο Τζος Γκίντι με 17 πόντους, 8 ριμπάουντ και 8 ασίστ και ο Πάτι Μιλς πρόσθεσε 19 πόντους. Ο Σάντι Αλντάμα είχε 27 πόντους με 6/8 τρίποντα, ενώ 17 πρόσθεσε ο Σέρχιο Γιουλ.
Οι Ασυτραλοί πέρα από τη νίκη πήραν και μια σημανυτική διαφορά καθώς το +12 ενδέχεται να παίξει ρόλο στην τελική κατάταξη του ομίλου. Θυμίζουμε ότι η «γαλανόλευκη» θα κάνει το τνεμπόυτο της στο τουρνουά απόψε απέναντι στον Καναδά (27/07, 22:00).
Ο Λεβαδειακός επέστρεψε στις νίκες και συνέχισε την επέλασή του καθώς έλαμψε και κόντρα στην ΑΕΛ Novibet στο ντεμπούτο του Σάββα Παντελίδη στον πάγκο της
Σε ένα παιχνίδι που θύμισε τα μεγάλα ντέρμπι του παρελθόντος, ο Άρης Betsson νίκησε με 82-80 στο γεμάτο Ιβανώφειο τον Ηρακλή, με τον Τζόουνς να πετυχαίνει το νικητήριο καλάθι και τον Φόρμα να αποδεικνύεται μοιραίος στο τέλος.
Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και Αρης ψήφισαν τον διοικητικό απολογισμό, όμως η ΑΕΚ προτίμησε την απομόνωση. Επίσης, είναι ξεκάθαρο ότι η διαιτησία είναι θέμα Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου