Υποψήφιος στις Ευρωεκλογές ο Ανδρέας Λοβέρδος – «Θα ξεπεράσουν το 3% οι Δημοκράτες»
Σε περίπτωση εκλογής του θα ενταχθεί στην Ομάδα των Φιλελευθέρων, αποκάλυψε ο Ανδρέας Λοβέρδος
Αισιόδοξος εμφανίστηκε ο Ανδρέας Λοβέρδος για το ότι το κόμμα που ίδρυσε πριν μερικές μέρες, οι «Δημοκράτες», θα ξεπεράσει το 3% καταλαμβάνοντας έδρα για το νέο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Σε συνέντευξη Τύπου για τη παρουσίαση του κόμματος, ο Ανδρέας Λοβέρδος ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι είναι σημαντική η ανταπόκριση απ’ όλη την Ελλάδα στη πρωτοβουλία του και ήδη συγκροτούνται παντού πυρήνες υποστηρικτών.
Κατέστησε σαφές ότι θα είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές και πως το ψηφοδέλτιο των «Δημοκρατών» θα περιλαμβάνει ορισμένους πρώην βουλευτές και κυβερνητικά στελέχη από το ΠΑΣΟΚ ενώ ανακοίνωσε ότι πρόκειται να λειτουργήσουν δύο εκλογικά κέντρα στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.
Οι Δημοκράτες θα ενταχθούν στην Ομάδα των Φιλελευθέρων
Ο Ανδρέας Λοβέρδος υπογράμμισε ότι οι «Δημοκράτες» είναι καθαρά κεντρώο κόμμα και απευθύνεται σε ψηφοφόρους τόσο της ΝΔ όσο και του ΠΑΣΟΚ, για το οποίο υπογράμμισε πως «αποχωρεί από τον χώρο του Κέντρου» προς τα Αριστερά. Πρόσθεσε ότι σε περίπτωση εκλογής του θα ενταχθεί στην Ομάδα των Φιλελευθέρων (Renew) στο Ευρωκοινοβούλιο.
Ανακοίνωσε ότι στις 20 Μαρτίου θα ανακοινώσει τον γραμματέα τού κόμματος και στις 26 τον εκπρόσωπο, που μάλλον θα είναι γυναίκα, αμφότεροι «φρέσκα πρόσωπα» όπως είπε.
Απαντώντας σε ερώτηση για τις πρόσφατες δηλώσει του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης επί ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρου Κοντονή, για τη δίωξη των πολιτικών προσώπων στην υπόθεση της Novartis, ο Ανδρέας Λοβέρδος τόνισε πως «δεν αρκεί μια απλή συγγνώμη (σ.σ. εννοώντας τον Αλέξη Τσίπρα). Η υπόθεση θα κλείσει όταν θα βγουν οι κουκούλες και θα αποκαλυφτούν οι κουκουλοφόροι».
Στην εισαγωγική του τοποθέτηση, ο Ανδρέας Λοβέρδος, ανέφερε πως σήμερα επικρατεί γενικευμένη ανασφάλεια, παρά το γεγονός ότι έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια κάποια θετικά πράγματα, και ότι οι «Δημοκράτες», συνδυάζουν τον πατριωτισμό με τις μεταρρυθμιστικές πολιτικές και τη λαϊκότητα.

Στιγμιότυπο από τη συνέντευξη Τύπου του Ανδρέα Λοβέρδου
Δεσμεύτηκε πως θα υποστηρίξει «ό,τι θετικό κάνει η κυβέρνηση»
«Ο αγώνας μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα είναι για μια Ένωση προσιτή, δίκαιη, αποτελεσματική. Θα παλέψουμε να αποσύρει η Τουρκία το casus belli. Δεν νοείται χώρα που θέλει να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση να απειλεί με πόλεμο ένα μέλος της. Κι ακόμη η κυβέρνηση υποτίμησε την υπόθεση του Φρέντι Μπέλερη. Η πορεία της Αλβανίας προς την ΕΕ πρέπει να ανασταλεί», υποστήριξε ο πρώην υπουργός.
«Οι «Δημοκράτες» θα αγωνιστούμε για την εφαρμογή του Συντάγματος. Όλου του Συντάγματος. Που ως γνωστόν, επιβάλλει την προστασία της πατρίδας, του έθνους, του λαού. Το ξεχνάμε αυτό. Επαναλαμβάνω δεν θα χαρίσουμε τον πατριωτισμό στους φασίστες και τους ακραίους» δήλωσε ενώ δεσμεύτηκε πως θα υποστηρίξει «ό,τι θετικό κάνει η κυβέρνηση. Αλλά θα ασκούμε κριτική ή και θα καταγγέλλουμε όλα τα αρνητικά. Όπως κάναμε και στο σχέδιο νόμου για τα μη κρατικά μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια».
- 25η Μαρτίου: Στις 11:00 η στρατιωτική παρέλαση στο Σύνταγμα
- Το Φ hill Sessions επιστρέφει στην καρδιά της πόλης
- Η μάχη για το πλεονέκτημα έδρας στη Euroleague: Τι χρειάζεται ο Ολυμπιακός για μια θέση στην 4άδα
- Ψηφιακή κάρτα εργασίας: Επεκτείνεται σε 8 κλάδους πριν το Πάσχα
- Συνταγή: Μπακαλιάρος τηγανητός με σκορδαλιά
- 25η Μαρτίου: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τη στρατιωτική παρέλαση στο Σύνταγμα – Κλειστό από τις 8 το Μετρό στο Σύνταγμα
- Νέες ισραηλινές επιδρομές στον Λίβανο – Ο στρατός του Ιράν απορρίπτει τον ισχυρισμό Τραμπ περί διαπραγματεύσεων
- Μήνυμα Τραμπ για 25η Μαρτίου: Τιμούμε τη σοφία και την αποφασιστικότητα του ελληνικού λαού
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 25.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/daniel-joshua-fzbasFbCNww-unsplash-315x220.jpg)















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442