Ιαπωνία: Μεθυσμένος επιβάτης δάγκωσε αεροσυνοδό εν ώρα πτήσης – «Δεν θυμάμαι καθόλου»
Οι πιλότοι αναγκάστηκαν να επιστρέψουν το αεροπλάνο στο Τόκιο
Μια πτήση της All Nippon Airways (ANA) με προορισμό τις ΗΠΑ αναγκάστηκε να επιστρέψει στο Τόκιο αφού ένας μεθυσμένος επιβάτης δάγκωσε ένα μέλος του πληρώματος κατά τη διάρκεια της πτήσης.
Ο άνδρας, σύμφωνα με πληροφορίες, ένας 55χρονος Αμερικανός, ήταν «βαριά μεθυσμένος» όταν δάγκωσε το χέρι μιας αεροσυνοδού, τραυματίζοντάς την ελαφρά, δήλωσε στο AFP εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας.
Τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο άνδρας είπε στην αστυνομία ότι είχε πάρει υπνωτικό χάπι και δεν θυμόταν τι συνέβη. «Δεν θυμάμαι καθόλου» φέρεται να είπε συγκεκριμένα.
JUST IN: ⚠️ US-bound ANA plane returns to Tokyo after ‘heavily drunk’ passenger bites crew member. -SCMP
An All Nippon Airways flight en route to the United States was forced to return to Tokyo when an inebriated passenger bit a flight attendant, as reported by the airline on… pic.twitter.com/YWz1E5aaOS
— Chuck Callesto (@ChuckCallesto) January 17, 2024
Το περιστατικό αυτό ανάγκασε τους πιλότους του αεροπλάνου που είχε 159 επιβαίνοντες να κάνουν αναστροφή πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό για να προσγειωθούν στο αεροδρόμιο Χανέντα του Τόκιο.
Ο ίδιος είπε στην αστυνομία ότι βρισκόταν υπό την επήρεια υπνωτικού χαπιού
Πρόκειται για το τελευταίο από μια σειρά πρόσφατων περιστατικών που επηρεάζουν τις ιαπωνικές αερομεταφορές.
Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο, μία πτήση εσωτερικού της ίδιας αεροπορικής εταιρείας αναγκάστηκε να επιστρέψει πίσω αφού ανακαλύφθηκε ρωγμή στο παράθυρο του πιλοτηρίου.
Το πιο σοβαρό φυσικά, από τα πρόσφατα περιστατικά συνέβη στη Χανέντα στις 2 Ιανουαρίου, όταν ένα αεροσκάφος της Japan Airlines συγκρούστηκε με ένα μικρότερο αεροσκάφος της ακτοφυλακής.
Και οι 379 επιβαίνοντες στο επιβατικό αεροσκάφος εκκένωσαν επιτυχώς το αεροπλάνο πριν αυτό τυλιχτεί στις φλόγες, αλλά πέντε από τους έξι επιβαίνοντες στο μικρότερο αεροσκάφος – το οποίο μετέφερε βοήθεια για τις σεισμόπληκτες περιοχές της κεντρικής Ιαπωνίας – έχασαν τη ζωή τους.
Επιπλέον, την Τρίτη, αεροσκάφη της Korean Air και της Cathay Pacific έκοψαν τα φτερά τους σε αεροδρόμιο στο βόρειο νησί Χοκάιντο της Ιαπωνίας εν μέσω χειμερινών συνθηκών. Δεν υπήρξαν τραυματισμοί.
Ένα παρόμοιο περιστατικό συνέβη την Κυριακή, όταν ένα αεροσκάφος της ANA ήρθε σε «επαφή» με ένα αεροπλάνο της Delta Air Lines στο αεροδρόμιο του Σικάγο στις Ηνωμένες Πολιτείες, δήλωσε η ιαπωνική αεροπορική εταιρεία στο Γαλλικό Πρακτορείο Εδιήσεων, χωρίς επίσης να προκληθεί τραυματισμός.
- Κικίλιας στη συνάντηση με Γκίλφοϊλ: «Συνεργασία με ΗΠΑ σε θέματα λιμενικών υποδομών, ναυτιλίας και ασφάλειας»
- Πάθη, αλήθειες και απομυθοποιήσεις: Οι «Γυναίκες στο Ντιβάνι» επιστρέφουν
- Μουζακίτης: «Θα εξακολουθήσουμε να πιστεύουμε στην πρόκριση μέχρι την τελευταία στιγμή»
- ΕΕ: Η Σύνοδος Κορυφής για τα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία, θα συνεχιστεί μέχρι να υπάρξει συμφωνία
- Άρτα: Σοβαρό τροχαίο με ανατροπή νταλίκας που μετέφερε λάδια στην Ιονία Οδό – Εγκλωβίστηκε ο οδηγός
- Δένδιας: Η Ευρώπη χρειάζεται 20 χρόνια για να αποκτήσει σοβαρές Ένοπλες Δυνάμεις
- ΚΥΣΕΑ με θέμα εξοπλιστικά, SAFE και διεθνείς εξελίξεις
- Πορτοκαλί Τιμολόγια: Όφελος έως 18% στο ρεύμα για τις επιχειρήσεις
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 09.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/astronomy-3094066_1920-315x220.jpg)














































![Αγρότες πρόσφεραν κρόκο και μήλα στους διερχόμενους οδηγούς στην Κοζάνη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotes-6-315x220.jpg)



































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442