Ρωσία: Δημοσιογράφος βρέθηκε νεκρός στην άκρη του δρόμου – Είχε κατηγορήσει τον Πούτιν για διαφθορά
Είχε υποσχεθεί να αποκαλύψει νέα στοιχεία που εμπλέκουν τον ρώσο πρόεδρο στο σκάνδαλο
Η σορός του 39χρονου ρώσου δημοσιογράφου Alexander Rybin εντοπίστηκε στην άκρη του δρόμου στην περιοχή του Ροστόβ.
Πρόκειται για τον τελευταίο από τους μυστηριώδεις θανάτους που συνδέονται με δημοσιογράφους, και όχι μόνο, κατά τη διάρκεια του πολέμου της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας.
Ο Rybin βρέθηκε νεκρός αφού επισκέφθηκε την κατεχόμενη Μαριούπολη και κατακεραύνωσε τον Πούτιν για τη βραδύτητά του στην ανοικοδόμηση της βομβαρδισμένης πόλης.
Η αιτία θανάτου του δόθηκε ως «καρδιομυοπάθεια» μετά από αυτοψία, σύμφωνα με τα ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης.
Οι τραπεζικές του κάρτες και τα τιμαλφή του δεν είχαν αφαιρεθεί.
Η αυτοψία έδειξε ως αιτία θανάτου την καρδιομυοπάθεια
Είχε πολεμήσει στο Λουχάνσκ από το 2014 έως το 2015
Ο Rybin είχε πολεμήσει στο Λουχάνσκ για τις φιλοπουτινικές δυνάμεις από το 2014 έως το 2015 – αλλά απογοητεύτηκε από τη λεγόμενη «Ρωσική Άνοιξη».
«Υπάρχει μια γιγαντιαία διαφθορά στη Μαριούπολη»
Είχε ταξιδέψει ευρέως κάνοντας ρεπορτάζ για διάφορα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένων των φιλικά προσκείμενων στον ρώσο πρόεδρο.
Στις 30 Δεκεμβρίου δήλωσε στους τηλεθεατές από τη Μαριούπολη: «Υπάρχουν άπειρα χρήματα εδώ, υπάρχουν γιγαντιαίες ευκαιρίες για διαφθορά».
«Η προσωπική μου εντύπωση -δεν κατηγορώ κανέναν για τίποτα… είναι ότι υπάρχει μια γιγαντιαία διαφθορά στη Μαριούπολη, την οποία κατέλαβε ο ρωσικός στρατός με σκληρές μάχες την άνοιξη του 2022» είχε αναφέρει ο Rybin.
«Το έτος 2023, κατά τη γνώμη μου, δεν είναι σε καμία περίπτωση ευκολότερο για τους κατοίκους της Μαριούπολης από ό,τι συνέβαινε το 2022, δυστυχώς» συνέχισε.
Υποσχέθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες αργότερα.
Κι άλλοι μυστηριώδεις θάνατοι
Ο θάνατος του Rybin έρχεται λίγες ημέρες αφότου ο αρχισυντάκτης ενός από τα προπαγανδιστικά τηλεοπτικά κανάλια του Πούτιν – το Kuban – βρέθηκε νεκρός από δηλητηρίαση.
Από την έναρξη του πολέμου του Πούτιν με την Ουκρανία έχουν αναφερθεί δεκάδες μυστηριώδεις θάνατοι επιφανών Ρώσων.
Η Ουκρανία πιστεύεται επίσης ότι έχει πραγματοποιήσει δολοφονίες όσων υποστηρίζουν τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.
Μόλις τον περασμένο μήνα βρέθηκε επίσης νεκρός στη Μόσχα ο 35χρονος αναπληρωτής αρχισυντάκτης της αγαπημένης εφημερίδας του Πούτιν.
Το πτώμα της συντάκτριας Άννας Τσάρεβα ανακαλύφθηκε στο σπίτι της στη ρωσική πρωτεύουσα, με την έρευνα να βρίσκεται σε εξέλιξη.
Έγινε σχεδόν ένα χρόνο μετά το θάνατο του αφεντικού της του 68χρονου Βλαντιμίρ Σουνγκόρκιν.
Ο Σουνγκόρκιν, αρχισυντάκτης και γενικός διευθυντής της Komsomolskaya Pravda, πέθανε από «καρδιακή προσβολή» αφού παρουσίασε σημάδια ασφυξίας.
- Google: Απευθείας ηχητική μετάφραση στα ακουστικά ήχου με τη βοήθεια της AI
- Αποκαλύψεις από τον Ρούνεϊ: «Δέχτηκα θανατικές απειλές όταν πήγα από την Έβερτον στη Γιουνάιτεντ»
- Ζουγανέλη: «Ο νόμος ισχύει για όλους» – Η ανάρτηση μετά την αφαίρεση διπλώματος για αλκοόλ
- Lloyd’s List: Μαρινάκης και Αγγελικούση στην κορυφή – 17 Έλληνες στο top 100 της παγκόσμιας ναυτιλίας
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]
- Πασκουάλ: «Νιώθω υπερήφανος για τους παίκτες μου – Σημαντική νίκη, αλλά όχι κάτι παραπάνω»
- Ουνιόν Βερολίνου – Λειψία 3-1: Την… προσγείωσε απότομα
- Μπαρτζώκας: «Δυσκολευτήκαμε αμυντικά σε όλο το παιχνίδι, παίξαμε κάτω από το επίπεδό μας»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-111x85.jpg)





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/nathan-anderson-npruZYZgfA0-unsplash-315x220.jpg)













![Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν δεξαμενόπλοιο με «λαθραίο ντίζελ» [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/Iran-tanker-1-315x220.jpg)

![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442