Στα… χέρια του Πανιωνίου κατέληξε το «εισιτήριο» για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας μπάσκετ των Ανδρών, μετά την κατάκτηση του UNICEF Trophy από τους «κυανέρυθρους» για δεύτερη διαδοχική χρονιά.
Η ομάδα του Άρη Λυκογιάννη υπερασπίστηκε τον τίτλο της στον σημερινό (6/1) τελικό, απέναντι στη Μεγαρίδα, στο κλειστό των Άνω Λιοσίων και με το τελικό 66-63 έγραψε το όνομά της δίπλα σε αυτά των Παναθηναϊκού, Ολυμπιακού, Προμηθέα, ΠΑΟΚ, Άρη, Περιστερίου και ΑΕΚ (οι επτά πρώτες ομάδες της κατάταξης της Basket League με την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου), που θα παλέψουν στο Final 8 του Κυπέλλου Ανδρών (15-18 Φεβρουαρίου).
Μεγάλος πρωταγωνιστής των νικητών ο Δημήτρης Βεργίνης με 25 πόντους, ενώ κομβική ήταν η εμφάνιση του Νίκου Γκίκα, ο οποίος τελείωσε τον αγώνα με 7 πόντους, 7 ριμπάουντ και 12 ασίστ.
Από τη Μεγαρίδα πάλεψε ο Κρίστιαν – Αλεξάντερ Μπράντφορντ με 24 πόντους.
Ο Πανιώνιος εξαργύρωσε την καλή κυκλοφορία της μπάλας και την άμυνα από τα πρώτα λεπτά, εξασφαλίζοντας στο 10΄ ένα προβάδισμα ασφαλείας το οποίο συντήρησε μέχρι το 30΄ (51-56).
Ωστόσο, στην κρίσιμη τέταρτη περίοδο, η Μεγαρίδα βρήκε… ζωή μέσα από την κυριαρχία της στα επιθετικά ριμπάουντ (18 έναντι 8), ο Μπράντφορντ παρέμεινε «ζεστός» στην επίθεση και με επιμέρους σκορ 12-6 ολοκλήρωσε στα 45΄΄ για τη λήξη την ανατροπή (63-62).
Η ψυχραιμία όμως του Βεργίνη από τα 6,75 επανέφερε την τάξη στο στρατόπεδο του Πανιωνίου (63-65), με τον Κακλαμανάκη να σημειώνει καθοριστικό μπλοκ στην προσπάθεια της Μεγαρίδας για νέο… προσπέρασμα. Ο Καλλινικίδης αστόχησε και αυτός μετά το επιθετικό του ριμπάουντ και στη συνέχεια υπέπεσε σε φάουλ στον Βεργίνη, ο οποίος με 1/2 βολές χάρισε τη νίκη-πρόκριση στον Πανιώνιο, καθώς το τρίποντο της ισοφάρισης από τον Γκάτζια στην εκπνοή δεν βρήκε στόχο…
Χάρη σε δύο γκολ του Ραφίνια (70′, 86′) η Μπαρτσελόνα «λύγισε» με 2-0 την μαχητική Οσασούνα στο «Καμπ Νου» και απέκτησε διαφορά επτά βαθμών από τη 2η Ρεάλ Μαδρίτης.
Με 14/28 τρίποντα, πρώτο σκόρερ τον Ρογκαβόπουλο με 5/5 από τα 6,75μ. και τους Γιουρτσεβέν (17π.), Τολιόπουλο (14π.) και Γκραντ (13π.) άξιους συμπαραστάτες ο Παναθηναϊκός συνέτριψε την ΑΕΚ στα Λιόσια
Πετυχαίνοντας δύο γκολ μέσα σε διάστημα μόνο έξι λεπτών η Μπάγερ Λεβερκούζεν νίκησε με 2-0 την Κολωνία και τέθηκε ξανά σε... τροχιά Champions League στην Bundesliga.