Σέρρες: «Λογιστής» προσπάθησε να αποσπάσει χρήματα από την πρόεδρο των φοροτεχνικών
Επιχείρησε να την εξαπατήσει, προφασιζόμενος τη καταβολή του επιδόματος market pass.
Δεν έχουν τέλος οι προσπάθειες επιτήδειων να παγιδεύσουν ανυποψίαστους πολίτες προκειμένου να τους αποσπάσουν χρήματα είτε μέσω email, είτε μέσω SMS και κλήσεων.
Το τελευταίο διάστημα, στις Σέρρες ένας άντρας «χτυπά» προκειμένου να ξεγελάσει τα υποψήφια θύματα του.
Η αστυνομία είπε ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι για να τον εντοπίσει
Προσποιούμενος ότι είναι λογιστής, τηλεφωνεί σε κόσμο για να κάνουν αίτηση για το market pass. Ωστόσο, επικαλούμενος πρόβλημα στο iban, ζητά από τους πολίτες να πατήσουν έναν σύνδεσμο και να του δώσουν έναν κωδικό. Φυσικά, πρόκειται για παγίδα προκειμένου να αποσπάσει χρήματα.
Η πρόεδρος των φοροτεχνικών της πόλης των Σερρών, Σύλβια Νησιούδη, είναι μεταξύ των πολιτών που δέχτηκαν τηλεφώνημα από τον άγνωστο. Η ίδια περιγράφει όσα έγιναν και πώς δεν κατάφερε να την εξαπατήσει.
«Γνώριζε το ονοματεπώνυμό μου»
«Με πήρε τηλέφωνο και έλεγε ότι είναι υπάλληλος του λογιστικού γραφείου που συνεργάζομαι. Μου είπε ότι είναι η ώρα να κάνουμε την αίτηση για το market pass και ανέφερε πως τα χρήματα δεν μπορούν να μεταφερθούν γιατί έχω κάποιο πρόβλημα στο iban. Μου ζήτησε να πατήσω ένα σύνδεσμο και να του δώσω κάποιον κωδικό», αναφέρει η κα Νησιούδη.
Και προσθέτει: «Δεν έκανα αυτό που μου ζήτησε. Γνώριζε το ονοματεπώνυμό μου αλλά δεν γνώριζε την ιδιότητά μου. Πήρε τηλέφωνο και άλλα άτομα ενώ η αστυνομία μού είπε ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι για να τον εντοπίσει».
Σημειώνεται ότι ο σύλλογος φοροτεχνικών Σερρών έχει εκδώσει κατά καιρούς αρκετές ανακοινώσεις, ζητώντας από τον κόσμο να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός και τονίζοντας ότι οι λογιστές δεν θα πάρουν ποτέ τηλέφωνο για να ζητήσουν δεδομένα που αφορούν τραπεζικές κάρτες.
- Πακιστάν: Αυξήθηκε σε 21 ο αριθμός των νεκρών από την πυρκαγιά στο εμπορικό κέντρο
- Γάζα: Ο Τραμπ έχει προτείνει σε Πούτιν, Ουκρανούς και… Νετανιάχου να συμμετάσχουν στο «Συμβούλιο Ειρήνης»
- Γιόβιτς μετά τα 4 γκολ στον Παναθηναϊκό: «Ιδιαίτερα περήφανος – Η ΑΕΚ έχει ποιότητα»
- Καλπάζει ο πληθωρισμός: Στο 2,9% στην Ελλάδα τον Δεκέμβριο – Στο 1,9% στην ευρωζώνη
- Αιγάλεω: Άγρια επίθεση σε οδηγό ταξί – «Ένιωσα να τρέχει αίμα από το πηγούνι και την κοιλιά»
- Wikipedia, ετών 25: Μπορεί να επιβιώσει η μεγαλύτερη εγκυκλοπαίδεια του διαδικτύου στην εποχή του AI;
- Βασίλης Κικίλιας: «Οι θαλάσσιες μεταφορές ενώνουν στρατηγικά Ελλάδα και Αίγυπτο»
- Εάν η μείωση του λειτουργικού κόστους είναι σκοπός μιας επιχείρησης, το αυτόνομο SOC είναι η λύση
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/lucas-marconnet-Kls_Hq8p-xI-unsplash-315x220.jpg)





































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442