Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Μόσχα λέει ότι το Κίεβο θα πλήξει στην Κριμαία
Την αντεπίθεση τους σχεδιάζουν οι Ρώσοι σε περίπτωση που οι Ουκρανοί πλήξουν την Κριμαία.
Ο ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού δήλωσε σήμερα ότι η Ουκρανία σχεδιάζει να επιτεθεί με αμερικανικά συστήματα πυροβολικού HIMARS και με πυραύλους Storm Shadow στην ελεγχόμενη από τη Μόσχα Κριμαία και προειδοποίησε ότι η Ρωσία θα αντεπιτεθεί, μετέδωσε το πρακτορείο TASS.
Τέτοια πλήγματα, τα οποία η Ρωσία θεωρεί ότι βρίσκονται εκτός της περιοχής όπου διεξάγει την «ειδική στρατιωτική επιχείρησή» της, όπως την αποκαλεί, στην Ουκρανία, δηλώνουν επίσης ανάμειξη πλήρους κλίμακας των ΗΠΑ και της Βρετανίας στη σύγκρουση, δήλωσε ο Σοϊγκού στο TASS.
«Προμηθεύσαμε την Ουκρανία με αντιαεροπορικά συστήματα»
Στο μεταξύ, χθες βράδυ ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Παρίσι, δήλωσε πως η Γαλλία και η Ιταλία προμήθευσαν την Ουκρανία με σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας SAMP/T, που χρησιμοποιείται πλέον από τον στρατό της χώρας καθώς αμύνεται έναντι της επίθεσης της Ρωσίας. Το σύστημα αυτό προστατεύει υποδομές-κλειδιά και ανθρώπινες ζωές, πρόσθεσε ο κ. Μακρόν.
Το SAMP/T, αυτοκινούμενο σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας μέσου και μακρού βεληνεκούς με πυραύλους δύο σταδίων, αναπτύχθηκε από τη Γαλλία και την Ιταλία τα χρόνια του 2000. Η Ιταλία διαθέτει πέντε επιχειρησιακά τέτοια συστήματα.
Την ίδια ώρα, η Ευρωπαϊκή Ένωση φέρεται έτοιμη να ανακοινώσει πακέτο οικονομικής βοήθειας ύψους περίπου 50 δισεκ. ευρώ προοριζόμενο για την Ουκρανία σε προσεχή διεθνή σύνοδο δωρητών, ανέφερε χθες Δευτέρα το αμερικανικό πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg, επικαλούμενο πηγές του ενήμερες για τους σχεδιασμούς της.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
- Γουατεμάλα: 7 αστυνομικοί δολοφονούνται από συμμορίες μετά τις εξεγέρσεις σε φυλακές
- Συναγερμός για μεγάλη πυρκαγιά σε εργοστάσιο στις Αχαρνές
- Γροιλανδία: ΕΕ και Βρετανία δεσμεύονται για την κυριαρχία της Δανίας, λέει η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Ελαφρύτερα εκκαθαριστικά
- Δεκατρία σιδηροδρομικά δυστυχήματα με νεκρούς στην Ισπανία από τις αρχές του αιώνα
- Συρία: Ο επικεφαλής των κουρδικών δυνάμεων επιβεβαιώνει τη συμφωνία εκεχειρίας που ανακοίνωσε ο αλ Σάρα
- Η Γερμανία ζητά απάντηση από την ΕΕ στους νέους δασμούς του Τραμπ και θέτει θέμα για την εμπορική συμφωνία
- Ιαπωνία: Η μεγαλύτερη εταιρεία σάλτσας σόγιας αποκτά …γεύση για deals
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/lucas-marconnet-Kls_Hq8p-xI-unsplash-315x220.jpg)


































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442