Συναγερμός έχει σημάνει στη Χαβάημετά την έκρηξη του ηφαιστείουΚιλαουέα στις 04:44 (τοπική ώρα, 17:44 ώρα Ελλάδος).
Λάβα ξεπηδάει από τον κρατήρα του Κιλαουέα, το οποίο είναι ένα από τα πιο ενεργά ηφαίστεια στον κόσμο.
Το αμερικανικό γεωλογικό ινστιτούτο (USGS) ανέβασε το επίπεδο συναγερμού από «πορτοκαλί» σε «κόκκινο» έως ότου αξιολογήσει την ηφαιστειακή δραστηριότητα.
«Για την ώρα, η δραστηριότητα περιορίζεται στον κρατήρα, οι κίνδυνοι θα επανεκτιμηθούν καθώς εξελίσσεται το φαινόμενο» αναφέρει σε ανακοίνωσή του.
Το ηφαίστειο Κιλαουέα εξερράγη για τελευταία φορά τον Ιανουάριο, με τη δραστηριότητα να συνεχίζεται μέχρι τον Μάρτιο.
Αφετηρία της παράστασης «Δύο ή τρία πράγματα που ξέρω γι’ αυτόν» είναι η προσέγγιση του ρόλου του πατέρα και του αποτυπώματος που αφήνει στις επόμενες γενιές.