Μεγάλη φωτιά ξέσπασε λίγο πριν τη 13:30 το μεσημέρι της Δευτέρας στην περιοχή των Μαλίων του δήμου Χερσονήσου στην Κρήτη.
Η πυρκαγιά μαίνεται σε χορτολιβαδική έκταση σε κοντινή απόσταση από τον Αρχαιολογικό χώρο Μαλίων, ενώ ευτυχώς δεν κινδυνεύουν κατοικίες και επιχειρήσεις.
Σύμφωνα με το cretalive.gr, δύο ώρες μετά την εκδήλωση της φωτιάς, οι φλόγες εξακολουθούν να μαίνονται ανεξέλεγκτες, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να επιχειρούν υπό αντίξοες συνθήκες και υπάρχει φόβος για εξάπλωσή της λόγω των ισχυρών ανέμων που επικρατούν σε ολόκληρη την Κρήτη.
Ισχυρές επίγειες δυνάμεις στο σημείο
Στο σημείο έχουν σπεύσει επτά πυροσβεστικά οχήματα και συνολικά 25 άνδρες, ενώ επιχειρεί και μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, με στόχο να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά.
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, Φ hill Sessions επιστρέφει στο Θέατρο «Δόρα Στράτου» στον Λόφο Φιλοπάππου, παρουσιάζοντας ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα 16 συναυλιών
Το χαμένο δραματικό ειδύλλιο «Ο μαγεμένος βοσκός», που ο Σπυρίδων Περεσιάδης έγραψε το 1909 παρουσιάζεται μέσα από τη σύγχρονη, λυρική ανάγνωση του Γιάννη Σκουρλέτη.