ΗΠΑ: ΑΤΜ βγάζει στη φόρα τον λογαριασμό των πελατών
Οι πελάτες ταξινομούνται ανάλογα με το τραπεζικό τους υπόλοιπο και ο πίνακας είναι ορατός σε όλους
Συνήθως, όταν χρησιμοποιούμε το ΑΤΜ κρύβουμε με το σώμα μας την οθόνη και προσπαθούμε να μην φανεί ο κωδικός και το υπόλοιπο του λογαριασμού μας.
Ωστόσο, ένα μηχάνημα αυτόματης ανάληψης χρημάτων στο Μαϊάμι, στις ΗΠΑ, κάθε άλλο παρά διακριτικό είναι. Τι κάνει και είναι διαφορετικό από αυτά που συναντάμε στους κεντρικούς δρόμους;
- Διαβάστε επίσης: Αυτά είναι τα ρομπότ που θα «γεννούν» ρομπότ
Μόλις ο πελάτης τοποθετήσει τη χρεωστική ή πιστωτική του κάρτα, τραβάει μία φωτογραφία του και την εμφανίζει σε μια οθόνη.
Η οθόνη αυτή όμως είναι στην πραγματικότητα ένας πίνακας κατάταξης, που δείχνει όλους όσους χρησιμοποιούν το ΑΤΜ στο χώρο και τους ταξινομεί ανάλογα με το πόσα χρήματα έχουν στον τραπεζικό τους λογαριασμό.
Τον πίνακα μπορούν να τον δουν όλοι όσοι περνούν από το σημείο ή χρησιμοποιούν το ATM για ανάληψη.
Αυτή τη στιγμή, στην κορυφή της κατάταξης βρίσκεται ένας άνδρας με μούσι και ροζ μπλουζάκι, που έχει στον λογαριασμό του 2,9 εκατ. δολάρια.
Μιλώντας στο CNN ο συνιδρυτής της MSCHF, Daniel Greenberg, ανέφερε ότι η Art Basel του Miami Beach επιλέχθηκε για την τοποθέτηση του ATM καθώς είναι ένα μέρος όπου πάρα πολλοί άνθρωποι καταφεύγουν σε επιδείξεις πλούτου, νοικιάζοντας Lamborghini και φορώντας Rolex. Το μηχάνημα μπορεί να τοποθετηθεί μελλοντικά και σε άλλα σημεία.
Δείτε βίντεο που δείχνει πως λειτουργεί το ΑΤΜ
This is a real ATM at Art Basel that puts your bank account balance & photo on a leaderboard for all to see 👀 pic.twitter.com/ZaZ7evp5Hc
— Joel Franco (@OfficialJoelF) December 1, 2022
- Greece Braces for Winter Sales with €6 Billion Target
- Διαδικτυακό μπλακ άουτ στο Ιράν όπου κλιμακώνεται η καταστολή – Έτοιμος να επέμβει ο Τραμπ, ανταλλάσσει απειλές με την Τεχεράνη
- Νέο κέρδος για τη Λέτσε: το σχέδιο εξυγίανσης απέδωσε
- Χρυσές Σφαίρες: «One Battle After Another», «Hamnet» και «Adolescence» οι μεγάλοι νικητές της βραδιάς
- Ισραήλ: Υπέγραψε συμφωνία ασφαλείας με τη Γερμανία – Στο στόχαστρο Ιράν, Χαμάς, Χεζμπολάχ, Χούθι
- Ρεάλ Μαδρίτης: Στόχος τα 300 εκατ. ευρώ από τη φανέλα
- Κρήτη: Απολογείται σήμερα ο 54χρονος πατέρας που κατηγορείται ότι βίαζε τις κόρες του
- Δίκη υποκλοπών: Τα e-mails που «καίνε» τον Σωτήρη Ντάλα για τη συνεργασία της Krikel με τους ισραηλινούς της Elbit Systems
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 12.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/cristofer-maximilian-Ce3XLxac0f4-unsplash-315x220.jpg)





















![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και τα Don’ts της εβδομάδας [11.01 – 17.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/POSTER-copy-6-315x220.jpg)



![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 11.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/mika-baumeister-jusdwg_T0dU-unsplash-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442