in.gr > Αθλητισμός & Σπορ > Μουντιάλ 2022 > Σουάρες: «Ένα βήμα προς τα εμπρός για τις γυναίκες σε ένα «σεξιστικό άθλημα», η παρουσία της Στεφανί Φραπάρ»
Ο διορισμός της Στεφανί Φραπάρ ως διαιτητής για τη κρίσιμη αυριανή σύγκρουση για το Παγκόσμιο Κύπελλο μεταξύ Γερμανίας και Κόστα Ρίκα είναι ένα βήμα προς τα εμπρός για τις γυναίκες σε ένα «σεξιστικό άθλημα», σύμφωνα με τον προπονητή της Κόστα Ρίκα, Λουίς Φερνάντο Σουάρες.
Η Γαλλίδα Φραπάρ θα γράψει ιστορία καθώς ηγείται της πρώτης αποκλειστικά γυναικείας ομάδας διαιτησίας σε Παγκόσμιο Κύπελλο ανδρών στον αγώνα του 5ου ομίλου, τον οποίο πρέπει να κερδίσει η Γερμανία για να κρατήσει ζωντανές τις ελπίδες της να προκριθεί στους 16.
«Είμαι μεγάλος θαυμαστής όλων όσων έχουν κατακτήσει οι γυναίκες και μου αρέσει το γεγονός ότι θέλουν να συνεχίσουν να κατακτούν πράγματα», είπε ο 62χρονος Κολομβιανός μιλώντας στους δημοσιογράφους.
«Αυτό είναι ένα ακόμη βήμα προς τα εμπρός. Αυτό λέει πολλά για αυτήν τη γυναίκα, για τη δέσμευσή της, ειδικά σε αυτό το άθλημα που είναι πολύ σεξιστικό. Είναι πολύ δύσκολο να φτάσεις στο σημείο που έφτασε, νομίζω ότι είναι καλό για το ποδόσφαιρο και θετικό βήμα για το ποδόσφαιρο, για να δείξουμε ότι ανοίγει για όλους».
Η 38χρονη Φραπάρ θα «συνοδεύεται» από την Βραζιλιάνα Νέουζα Μπακ και την Κάρεν Ντιάς από το Μεξικό, ήταν επίσης η πρώτη γυναίκα που διαιτήτευσε έναν αγώνα προκριματικών για το Παγκόσμιο Κύπελλο ανδρών τον Μάρτιο.
Την περασμένη εβδομάδα, έγινε η πρώτη γυναίκα διαιτητής σε Παγκόσμιο Κύπελλο ανδρών όταν ήταν τέταρτη διαιτητής στην αναμέτρηση Πολωνίας-Μεξικού (2-0) στον 3ο όμιλο, αλλά αύριο θα είναι περισσότερο στο προσκήνιο.
Ο μέσος της Κόστα Ρίκα, Σέλσο Μπόρχες, χαιρέτισε επίσης την παρουσία της σε ένα τόσο μεγάλο παιχνίδι.
«Νομίζω ότι είναι υπέροχο και είναι ένα τεράστιο επίτευγμα για τις γυναίκες παγκοσμίως», είπε στους δημοσιογράφους ο Μπόρχες, ο οποίος αγωνίζεται στο τρίτο Παγκόσμιο Κύπελλο για την Κόστα Ρίκα.
«Αν είναι εκεί, είναι επειδή έχει όλες τις δυνατότητες να εμφανιστεί σε αυτή τη σκηνή. Το έχει ξανακάνει σε μεγάλους αγώνες, οπότε δεν καταλαβαίνω γιατί το αύριο πρέπει να είναι εξαίρεση. Ελπίζω απλώς να έχει έναν καλό αγώνα και ότι μπορούμε να τη βοηθήσουμε να κάνει έναν εύκολο αγώνα».
Ο διορισμός της υποστηρίχθηκε επίσης από τον προπονητή της Γερμανίας Χλανσι Φλικ, ο οποίος είπε ότι έχει «100% εμπιστοσύνη» στην Φραπάρ:
«Της αξίζει να είναι εδώ με βάση την απόδοσή της. Ελπίζω ότι ανυπομονεί εξίσου για το παιχνίδι όπως κι εμείς, και ελπίζω να έχει καλή απόδοση», είπε.
Οι άνθρωποι με ουσιαστικές φιλίες ζουν περισσότερο και έχουν μικρότερο κίνδυνο να εμφανίσουν καρδιοπάθεια ή εγκεφαλικό επεισόδιο, σύμφωνα με νέα έρευνα
Σύμφωνα με νέα μελέτη, μικρές αλλαγές στην καθημερινή κίνηση, όπως το πιο γρήγορο περπάτημα ή το ανέβασμα από τις σκάλες, μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά την υγεία
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, Φ hill Sessions επιστρέφει στο Θέατρο «Δόρα Στράτου» στον Λόφο Φιλοπάππου, παρουσιάζοντας ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα 16 συναυλιών
Οι Ιρανοί τίμησαν τα παιδιά που έχασαν τη ζωή τους μετά από πυραυλικό χτύπημα σε δημοτικό σχολείο θηλέων στη Μινάμπ – Σκόραρε ο Ταρέμι, βασικός ο Μπρούνο στο φιλικό Ιράν – Νιγηρία.
LIVE: Ελλάδα Κ21 – Μάλτα Κ21. Παρακολουθήστε live στις 18:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ελλάδα Κ21 – Μάλτα Κ21 για τα προκριματικά του U21 EURO 2027. Μετάδοση από το EΡΤ Sports 3.