Η Νίσυρος αποκτάει βιολογικό καθαρισμό
Το φυσικό αντικείμενο του έργου αφορά στην κατασκευή της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ) του οικισμού Μανδρακίου,
Το δρόμο της υλοποίησης, μετά και την υπογραφή της εργολαβικής σύμβασης από τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου και τον Δημάρχου Νισύρου, Χριστοφή Κορωναίου, παίρνει η κατασκευή βιολογικού καθαρισμού στο νησί.
Πρόκειται για το έργο «Εγκατάσταση επεξεργασίας και αγωγός μεταφοράς λυμάτων Μανδράκι – ΕΕΛ Δήμου Νισύρου», για το οποίο ο Δήμος Νισύρου εξασφάλισε την χρηματοδότησή του ύψους 2.185.483,87 ευρώ, μέσα από Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών.
Η εργολαβική σύμβαση που υπεγράφη είναι ύψους 2.183.033,81 ευρώ.
Για την υλοποίηση του έργου έχει υπογραφεί Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου και του Δημάρχου Νισύρου , Χριστοφή Κορωναίου, στο πλαίσιο της υποστηρικτικής λειτουργία της Περιφέρειας προς τους δήμους Κυκλάδων και Δωδεκανήσου που δεν διαθέτουν τεχνική επάρκεια για την υλοποίηση μεγάλων έργων υποδομής
Ειδικότερα, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ανέλαβε να λειτουργήσει ως δικαιούχος του έργου έναντι της αρμόδιας Διαχειριστικής Αρχής του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», από την ωρίμανση, δημοπράτηση και υλοποίηση του έργου, μέχρι την παράδοσή του σε πλήρη λειτουργία στον Δήμο.
Το φυσικό αντικείμενο του έργου αφορά στην κατασκευή της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ) του οικισμού Μανδρακίου, στην κατασκευή του αγωγού μεταφοράς των λυμάτων από την υφιστάμενη δεξαμενή συλλογής των λυμάτων στην ΕΕΛ, στην κατασκευή των αγωγών μεταφοράς του επεξεργασμένου νερού προς τις δεξαμενές συλλογής/αποθήκευσης στην κατασκευή νέας δεξαμενής συλλογής/ αποθήκευσης του επεξεργασμένου νερού καθώς και στην κατασκευή των προβλεπόμενων αντλιοστασίων και συνοδών έργων.
Το φυσικό αντικείμενο περιλαμβάνει και τη σύνδεση των αντλιοστασίων και της ΕΕΛ με δίκτυα ΔΕΔΥΕ.
- Αναγκαιότητα και όχι πολυτέλεια για τις ΜμΕ η Τεχνητή Νοημοσύνη
- Ουκρανία: Λάρι Φινκ και Τζάρεντ Κούσνερ κυρίαρχοι στο παιχνίδι της ανοικοδόμησης
- Google: Απευθείας ηχητική μετάφραση στα ακουστικά ήχου με τη βοήθεια της AI
- Αποκαλύψεις από τον Ρούνεϊ: «Δέχτηκα θανατικές απειλές όταν πήγα από την Έβερτον στη Γιουνάιτεντ»
- Ζουγανέλη: «Ο νόμος ισχύει για όλους» – Η ανάρτηση μετά την αφαίρεση διπλώματος για αλκοόλ
- Lloyd’s List: Μαρινάκης και Αγγελικούση στην κορυφή – 17 Έλληνες στο top 100 της παγκόσμιας ναυτιλίας
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]
- Πασκουάλ: «Νιώθω υπερήφανος για τους παίκτες μου – Σημαντική νίκη, αλλά όχι κάτι παραπάνω»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-111x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/nathan-anderson-npruZYZgfA0-unsplash-315x220.jpg)

















































![Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν δεξαμενόπλοιο με «λαθραίο ντίζελ» [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/Iran-tanker-1-315x220.jpg)




![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-315x220.jpg)






















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442