Δήμος Λαρισαίων: Διάθεση δωρεάν διακοπών σε μητέρες μονογονεϊκών οικογενειών
Σε μια απόφαση με κοινωνικό αποτύπωμα προέβη ο Δήμος Λαρισαίων, που προσφέρει δωρεάν πενθήμερες διακοπές σε μητέρες μονογονεϊκών οικογενειών που έχουν ανήλικα τέκνα και αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες.
Η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής και Πρόνοιας του Δήμου Λαρισαίων αποφάσισε την υλοποίηση ενός πρότυπου κοινωνικού προγράμματος που αφορά στη διάθεση δωρεάν διακοπών σε μητέρες – αρχηγούς μονογονεϊκών οικογενειών με τα ανήλικα παιδιά τους που διαπιστωμένα αντιμετωπίζουν σοβαρές κοινωνικές και οικονομικές δυσκολίες.
Στόχος του προγράμματος είναι η δυνατότητα εξασφάλισης διακοπών με αξιοπρεπείς συνθήκες καθώς και η κάλυψη των ιδιαίτερων ψυχοκοινωνικών τους αναγκών.
Το πρόγραμμα του Δήμου Λαρισαίων θα υλοποιηθεί κατά τον μήνα Ιούλιο και οι δικαιούχες οικογένειες θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν διακοπές πέντε ημερών στα παράλια της Λάρισας με πλήρη κάλυψη του κόστους μετακίνησης, διαμονής και διατροφής.
Επιπλέον, κατά τη διάρκεια του προγράμματος οι μητέρες και τα παιδιά θα συμμετέχουν σε δράσεις ψυχοκοινωνικής υποστήριξης που έχουν ειδικά σχεδιαστεί από τους υπεύθυνους Κοινωνικούς Λειτουργούς της Διεύθυνσης Πρόνοιας. Οι δράσεις θα αφορούν στην υλοποίηση ομάδων υποστήριξης των μητέρων στο γονεϊκό τους ρόλο με συντονίστρια Κοινωνική Λειτουργό – εκπαιδεύτρια του προγράμματος Σχολών Γονέων του Δήμου καθώς και δράσεις δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών.
Ειδικά για τα παιδιά έχει σχεδιαστεί ειδικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει ψυχαγωγικές και εκπαιδευτικές δράσεις καθώς δράσεις ευαισθητοποίησης για την έμφυλη βία που θα συντονίζει το επιστημονικό προσωπικό του Ξενώνα Γυναικών Δήμου Λαρισαίων.
Το πρόγραμμα εντάσσεται στο πλαίσιο δράσεων που υλοποιεί η Διεύθυνση Πρόνοιας του Δήμου Λαρισαίων που προωθούν την κοινωνική ένταξη, την παροχή ευκαιριών σε όλους και την ολιστική προσέγγιση των αναγκών των ευάλωτων ομάδων.
Έρευνα: Σοβαρά προβλήματα βιοπορισμού για τις μονογονεϊκές οικογένειες
- Μήνυμα Κακλαμάνη για την 25η Μαρτίου: Η συνέχεια του ’21 αποτελεί τη μεγαλύτερη τιμή για τον ιστορικό αγώνα των ηρώων του
- Τέμπη: Οργή των συγγενών για το χάος – Ασφυξία και καταγγελίες για την αίθουσα των 1,6 εκατ.
- Χάνει το υπόλοιπο της σεζόν στο NBA ο Τζα Μοράντ
- Τέμπη: «Συνειδητό σχεδιασμό αποκλεισμού», καταγγέλλουν οι συγγενείς των θυμάτων – «Η κυβέρνηση συνεχίζει τον εμπαιγμό»
- Ο Άρης έγινε 112 ετών: Η κοινή ανάρτηση από ΠΑΕ, ΚΑΕ και Ερασιτέχνη (pics)
- Πώς ο Έπσταϊν προσπαθούσε να «σβήσει» το παρελθόν του online
- Κουτσούμπας για την 25η Μαρτίου: Οι επαναστάσεις κινούν την ιστορία προς τα εμπρός
- Ο Ολυμπιακός ευχήθηκε στον Βαγγέλη Μαρινάκη (pic)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 25.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/daniel-joshua-fzbasFbCNww-unsplash-315x220.jpg)












































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442