Δήμος Λαρισαίων: Διάθεση δωρεάν διακοπών σε μητέρες μονογονεϊκών οικογενειών
Σε μια απόφαση με κοινωνικό αποτύπωμα προέβη ο Δήμος Λαρισαίων, που προσφέρει δωρεάν πενθήμερες διακοπές σε μητέρες μονογονεϊκών οικογενειών που έχουν ανήλικα τέκνα και αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες.
Η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής και Πρόνοιας του Δήμου Λαρισαίων αποφάσισε την υλοποίηση ενός πρότυπου κοινωνικού προγράμματος που αφορά στη διάθεση δωρεάν διακοπών σε μητέρες – αρχηγούς μονογονεϊκών οικογενειών με τα ανήλικα παιδιά τους που διαπιστωμένα αντιμετωπίζουν σοβαρές κοινωνικές και οικονομικές δυσκολίες.
Στόχος του προγράμματος είναι η δυνατότητα εξασφάλισης διακοπών με αξιοπρεπείς συνθήκες καθώς και η κάλυψη των ιδιαίτερων ψυχοκοινωνικών τους αναγκών.
Το πρόγραμμα του Δήμου Λαρισαίων θα υλοποιηθεί κατά τον μήνα Ιούλιο και οι δικαιούχες οικογένειες θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν διακοπές πέντε ημερών στα παράλια της Λάρισας με πλήρη κάλυψη του κόστους μετακίνησης, διαμονής και διατροφής.
Επιπλέον, κατά τη διάρκεια του προγράμματος οι μητέρες και τα παιδιά θα συμμετέχουν σε δράσεις ψυχοκοινωνικής υποστήριξης που έχουν ειδικά σχεδιαστεί από τους υπεύθυνους Κοινωνικούς Λειτουργούς της Διεύθυνσης Πρόνοιας. Οι δράσεις θα αφορούν στην υλοποίηση ομάδων υποστήριξης των μητέρων στο γονεϊκό τους ρόλο με συντονίστρια Κοινωνική Λειτουργό – εκπαιδεύτρια του προγράμματος Σχολών Γονέων του Δήμου καθώς και δράσεις δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών.
Ειδικά για τα παιδιά έχει σχεδιαστεί ειδικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει ψυχαγωγικές και εκπαιδευτικές δράσεις καθώς δράσεις ευαισθητοποίησης για την έμφυλη βία που θα συντονίζει το επιστημονικό προσωπικό του Ξενώνα Γυναικών Δήμου Λαρισαίων.
Το πρόγραμμα εντάσσεται στο πλαίσιο δράσεων που υλοποιεί η Διεύθυνση Πρόνοιας του Δήμου Λαρισαίων που προωθούν την κοινωνική ένταξη, την παροχή ευκαιριών σε όλους και την ολιστική προσέγγιση των αναγκών των ευάλωτων ομάδων.
Έρευνα: Σοβαρά προβλήματα βιοπορισμού για τις μονογονεϊκές οικογένειες
- Ρουμανία: Διαδηλώσεις κατά της διαφθοράς στο δικαστικό σύστημα – Αποκαλύψεις για πιέσεις από υψηλά κλιμάκια
- Ουκρανία: Ο Τραμπ «στέλνει τον Γουίτκοφ στο Βερολίνο» για συνομιλίες με τον Ζελένσκι και ευρωπαίους ηγέτες
- ΗΠΑ – Βενεζουέλα: Αποστρατεύτηκε ο ναύαρχος που έδωσε εντολή για χτύπημα σε επιζώντες
- Βόρεια Κορέα: Το εγκώμιο στρατιωτών που επέστρεψαν από τη Ρωσία έπλεξε ο Κιμ Γιονγκ Ουν
- Ουκρανία: O Τραμπ ζήτησε από τις Ε3 να πιέσουν τον Ζελένσκι να συμφωνήσει με τη Ρωσία
- Βενεζουέλα: «Ο Μαδούρο να καταλάβει ότι πρέπει να φύγει», λέει η Ματσάδο
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: «Οι τύραννοι δεν διοικούν για πάντα…»
- Φοινικούντα: «Φάνηκε ότι έστησαν την κομπίνα για τα περιουσιακά» λέει μάρτυρας για το διπλό φονικό
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-111x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/nathan-anderson-npruZYZgfA0-unsplash-315x220.jpg)



























































![Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν δεξαμενόπλοιο με «λαθραίο ντίζελ» [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/Iran-tanker-1-315x220.jpg)




![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-315x220.jpg)









Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442