Ιταλία: Εξετάζει την κήρυξη κατάστασης συναγερμού για την ενέργεια – Επιμένει για πλαφόν στην τιμή
Η Ιταλία εξετάζει το ενδεχόμενο να κηρύξει κατάσταση συναγερμού για την ενέργεια εξαιτίας της σταδιακής μείωσης της παροχής φυσικού αερίου από τη Ρωσία, και εμμένει στη θέση της για υιοθέτηση πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου.
Την επόμενη εβδομάδα η ιταλική κυβέρνηση πρόκειται να συνεδριάσει και να εξετάσει αν η χώρα πρέπει να κηρυχθεί σε κατάσταση συναγερμού σε ό,τι αφορά την ενέργεια.
Σταδιακή μείωση
Πρόκειται για ένα μέτρο που σχετίζεται με τη σταδιακή μείωση, που έως τώρα άγγιξε το 50%, της παροχής φυσικού αερίου από τη Ρωσία.
Από το ιταλικό υπουργείο οικολογικής μετάβασης έγινε γνωστό πως εξετάζεται μια σειρά από πρωτοβουλίες, αλλά ότι κύριο βάρος θα συνεχίσει να δίδεται στην αποθήκευση αερίου ενόψει του χειμώνα.
Παράλληλα, είναι πιθανό να ζητηθεί, από όσες βιομηχανίες συμφωνούν, να μειώσουν την κατανάλωση φυσικού αερίου.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Corriere della Sera, στην ευρωπαϊκή σύνοδο της ερχόμενης εβδομάδας, η Ιταλία πρόκειται να αναφερθεί και πάλι με έμφαση στην πρόταση για την υιοθέτηση πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου.
Επεισε τον Σολτς
Η ιταλική εφημερίδα αναφέρει ότι ο ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από το Reuters/Francesco Ammendola/Presidential Palace) συζήτησε το θέμα στο ταξίδι προς το Κίεβο με τον γερμανό καγκελάριο Ολαφ Σολτς και φέρεται να κατάφερε να τον πείσει να σταματήσει να εναντιώνεται στην υιοθέτηση της συγκεκριμένης πρότασης.
Πηγή: ΑΠΕ
- Καλιφόρνια: Ισχυρή έκρηξη σε αγωγό αερίου – Τουλάχιστον 6 τραυματίες, σοβαρές ζημιές σε 3 κτίρια
- NCAA: Νέα τρομερή εμφάνιση και «τριαντάρα» του Αβδάλα (vid)
- Ο εντερικός – εγκεφαλικός άξονας του σκύλου: Πώς το έντερο επηρεάζει το άγχος, τη συμπεριφορά, την ευζωία του
- Το σκίτσο της Έφης Ξένου για ΤΑ ΝΕΑ 11/12/25
- Το σκίτσο του Κώστα Μητρόπουλου για ΤΑ ΝΕΑ 11/12/25
- Ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης διαλύει το κοινοβούλιο για να «επιστρέψει η εξουσία στον λαό»
- Στάθης Μαντζώρος: Η βελτίωση στην υγεία του 6 μήνες μετά το εγκεφαλικό επεισόδιο
- Βιώσιμες επιλογές και στα παιχνίδια; Και όμως υπάρχουν!
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 12.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jake-kokot-PbDLAy38QZM-unsplash-315x220.jpg)













































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442