Παρά τις πολυάριθμες εκκλήσεις, η επίτευξη ίσης αμοιβής μεταξύ γυναικών και ανδρών εξακολουθεί να είναι αρκετά δύσκολη.
Στην Ισπανία, ωστόσο, γίνονται προσπάθειες να αντιστραφεί η τάση, τουλάχιστον όσον αφορά το ποδόσφαιρο: με βάση τα όσα αναφέρει η «El Pais», μια από τις πιο έγκυρες εφημερίδες της χώρας, οι Ισπανίδες παίκτριες κατέληξαν σε συμφωνία με την Ομοσπονδία, που θα τους επιτρέπει να λαμβάνουν μπόνους και ποσά πανομοιότυπα με αυτά που αναγνωρίζονται στους άνδρες συναδέλφους τους.
Η πρώτη χώρα που αποφάσισε να λάβει θέση επ΄ αυτού ήταν οι Ηνωμένες Πολιτείες, ακολουθούμενες, έστω κι εν μέρει, από τη Νορβηγία, τη Νέα Ζηλανδία και την Ολλανδία.
Η υπογεγραμμένη συμφωνία ισχύει για πέντε χρόνια κι ως εκ τούτου θα καλύπτει σημαντικά γεγονότα που αφορούν γυναίκες, όπως τα επόμενα δύο ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, εκτός από τα παγκόσμια πρωταθλήματα το 2023 και το 2027.
Από τους πιο ικανοποιημένους με την απόφαση εμφανίστηκε ο πρόεδρος της ισπανικής Ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, Λουίς Ρουμπιάλες.
«Η συμφωνία βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του ποδοσφαίρου. Αυτή είναι μια ιστορική μέρα. Ευχαριστώ την Ομοσπονδία που μπόρεσε να καταλήξει σε μια τόσο σημαντική συμφωνία και που έδειξε το ενδιαφέρον της να συνεχίσει να υποστηρίζει την Εθνική ομάδα μας», σχολίασε.
Με πρωταγωνιστή τον Μάλεν που σημείωσε από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο, η Ρόμα νίκησε με σκορ 2-0 τη φορμαρισμένη Κάλιαρι και «έπιασε» τη Γιουβέντους στην τέταρτη θέση, στους 46 βαθμούς.
Λίγες ημέρες μετά την ήττα του στον τελικό του Αυστραλιανού Όπεν 2026 από τον Κάρλος Αλακαράθ ο Νόβακ Τζόκοβιτς ταξίδεψε στην Ιταλία προκειμένου να απολαύσει λίγη από τη δράση των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων που διεξάγονται αυτές τις ημέρες στο Μιλάνο και την Κορτίνα. Ο κορυφαίος τενίστας όλων των εποχών κατά πολλούς, επέλεξε να παρακολουθήσει καλλιτεχνικό […]
«Θα κάνουμε τα πάντα για να διασφαλίσουμε ότι η Μονακό θα μπορέσει να ολοκληρώσει τη σεζόν», υποσχέθηκε ο Πρίγκιπας Αλβέρτος για τη δύσκολη οικονομική κατάσταση που βιώνει η Μονακό.