Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατηγόρησε σήμερα χώρες του ΝΑΤΟ ότι επιθυμούν έναν πόλεμο διαρκείας στην Ουκρανία, ώστε «να αποδυναμωθεί» η Μόσχα.
«Υπάρχουν χώρες στους κόλπους του ΝΑΤΟ που επιθυμούν να συνεχιστεί ο πόλεμος», είπε ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας. «Ο στόχος τους είναι να αποδυναμωθεί η Ρωσία», πρόσθεσε.
Ο ρόλος της Τουρκίας στις διαπραγματεύσεις
Οι ρωσοουκρανικές διαπραγματεύσεις, που φιλοξενήθηκαν στην Κωνσταντινούπολη στα τέλη Μαρτίου και επρόκειτο να συνεχιστούν μέσω βιντεοκλήσεων, φαίνεται ότι βρίσκονται σε νεκρό σημείο. Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είπε νωρίτερα ότι οι Ουκρανοί «υπαναχωρούν» διαρκώς από τα σημεία στα οποία είχε επιτευχθεί συμφωνία.
Η Τουρκία έχει φιλοξενήσει δύο φορές διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών, την πρώτη στις 10 Μαρτίου, σε υπουργικό επίπεδο, στην Αττάλεια και τη δεύτερη στις 29 Μαρτίου στην Κωνσταντινούπολη.
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.