Κάντιθ-Μπέτις 1-2: Απίθανη ανατροπή και φουλ για… σεντόνι η Μπέτις
Μεγάλη Μπέτις στο Estadio Nuevo Mirandilla! Η ομάδα της Ανδαλουσίας έκανε τρελή ανατροπή επί της Κάντιθ (1-2) και βρίσκεται στο… κατώφλι του Champions League
Μυθική ανατροπή της Μπέτις στο Estadio Nuevo Mirandilla! Μέσα σε επτά λεπτά (78΄, 85΄), η ομάδα της Ανδαλουσίας ανέτρεψε το εις βάρος της σκορ και πανηγύρισε ένα πολύτιμο τρίποντο (1-2). Με τη νίκη επί της Μπέτις, η ομάδα του Πελεγκρίνι… ονειρεύεται Champions League. Βρίσκεται στην 5η θέση με 56 πόντους και κυνηγάει τις Μπαρτσελόνα, Σεβιλλη και Ατλέτικο Μαδρίτης.
Το πρώτο ημίχρονο δεν είχε πολλές φάσεις, με την Κάντιθ να ανοίγει το σκορ στο 58ο λεπτό. Οι φιλοξενούμενοι δεν μπόρεσαν να απομακρύνουν την μπάλα από την περιοχή τους και ο Αλέχο, από κοντά, νίκησε τον Μπράβο για το 1-0. Το γκολ των γηπεδούχων αφύπνισε την Μπέτις, με τον Πελεγκρίνι να φέρνει τούμπα το ματς με δυο αλλαγές Ο έμπειρος προπονητής πέρασε στο παιχνίδι τους Ιγκλέσιας και Τέγιο, οι οποίοι βοήθησαν την Μπέτις να φτάσει σε ολική ανατροπή μέσα σε επτά λεπτά.
Ο Τέγιο σούταρε εκτός περιοχής, μετά από πάσα-τακουνάκι του Φεκίρ, και έκανε το 1-1. Στο 84′, μετά από χρήση VAR, ο ρέφερι έδωσε πέναλτι, υπέρ της Μπέτις, με τον Μπόρχα Ιγκλέσιας να ευστοχεί για το 1-2. Ετσι, οι Ανδαλουσιανοί έφτασαν στη νίκη και βρίσκονται μια ανάσα από τις θέσεις του Champions League.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.