Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Μακρόν προσφέρει άσυλο στην ρωσίδα δημοσιογράφο Μαρίνα Οβσιάνικοβα
«Θα προβούμε σε διπλωματικές ενέργειες για να προσφέρουμε προστασία είτε στην πρεσβεία μας είτε δίδοντας άσυλο», δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος
Ο Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε σήμερα ότι η Γαλλία επιθυμεί να θέσει υπό την προστασία της τη δημοσιογράφο Μαρίνα Οβσιάνικοβα η οποία εμφανίσθηκε χθες, Δευτέρα, κατά την διάρκεια του τηλεοπτικού δελτίου του προσκείμενου στο Κρεμλίνο Pervy Kanal (1ο Κανάλι) πίσω από την τηλεπαρουσιάστρια, κρατώντας ένα πλακάτ που έγραφε «Οχι στον Πόλεμο. Μην πιστεύετε την προπαγάνδα. Εδώ, σας λένε ψέματα».
Διπλωματικές ενέργειες
«Θα προβούμε σε διπλωματικές ενέργειες για να προσφέρουμε προστασία είτε στην πρεσβεία μας είτε δίδοντας άσυλο», δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος κατά τη διάρκεια επίσκεψής του σε κέντρο υποδοχής ουκρανών προσφύγων στην Γαλλία. Ο Μακρόν δήλωσε επίσης ότι κατά τη διάρκεια της επόμενης τηλεφωνικής επικοινωνίας που θα έχει με το ρώσο πρόεδρο Πούτιν θα του προτείνει ευθέως και με σαφήνεια αυτή τη λύση.
Διαβάστε επίσης Πόλεμος στην Ουκρανία: Αντιμέτωπη με ποινή φυλάκισης έως 15 χρόνια η ρωσίδα δημοσιογράφος του «Channel 1»
Διαβάστε επίσης Πόλεμος στην Ουκρανία: «Αγνοείται» η θαρραλέα δημοσιογράφος που ύψωσε αντιπολεμικό πλακάτ on air
Ερωτηθείς τέλος αν προτίθεται εντός των προσεχών ημερών να επισκεφθεί την Ουκρανία, ο Γάλλος πρόεδρος απάντησε ότι θα το πράξει όταν θα υπάρχουν οι συνθήκες που θα επιτρέψουν συγκεκριμένα αποτελέσματα. Δεν αποκλείω τίποτα, είπε ο Μακρόν σημειώνοντας ωστόσο ότι δεν προβλέπεται τέτοια επίσκεψη εντός των προσεχών ημερών.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Φέτα: Φόβοι για έλλειψη λόγω ευλογιάς προβάτων – Τι «είδε» το BBC
- Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον ΟΦΗ για την 7η συνεχόμενη νίκη στη Super League
- Αρκάς: Η καλημέρα του Σαββάτου με ευχές για τον Άγιο Νικόλαο που γιορτάζει σήμερα
- Φυστίκια: Το σνακ που κάνει καλό στη μνήμη
- Εορταστικό ωράριο: Πρεμιέρα κάνει την Πέμπτη – Τι πρέπει να γνωρίζετε
- Μιλγουόκι Μπακς – Φιλαδέλφεια Σίξερς 101-116: Νέα εντός έδρας ήττα από τα «Ελάφια»
- Καιρός: Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία Byron το Σάββατο – Υπερχείλισαν Πηνειός και Ενιπέας – Ήχησε 112
- «Άνθρωποι και ποντίκια»: Ξεκίνησε η προπώληση Ιανουαρίου, μετά τα sold out του Δεκεμβρίου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 06.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-eser-tokas-54876734-25854069-315x220.jpg)








































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442