Η κακοκαιρία «Ελπίδα» που «χτύπησε» την Αττική προκάλεσε μεγάλες ζημιές και στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο με αποτέλεσμα να δραπετεύσουν σπάνια πουλιά.
«Δυστυχώς η σφοδρή χιονόπτωση δεν άφησε αλώβητο το Πάρκο μας προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές» αναφέρει ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου στο Facebook.
Και προσθέτει: «Σε δύο συγκεκριμένες εγκαταστάσεις υποχώρησε το πλέγμα της οροφής με αποτέλεσμα να φύγουν περίπου 30 ίβις του Ουάλντραπ (Geronticus eremita) και 2 Αφρικανικοί μπούφοι (Bubo africanus), απειλούμενα είδη που απαιτούν ειδικές συνθήκες και ειδική διατροφή για την επιβίωση τους».
«Παρακαλούμε πολύ ενημερώστε μας αν τυχόν δείτε κάποια από αυτά τα πουλιά» καταλήγει η ανάρτηση του Πάρκου.
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, Φ hill Sessions επιστρέφει στο Θέατρο «Δόρα Στράτου» στον Λόφο Φιλοπάππου, παρουσιάζοντας ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα 16 συναυλιών
Το χαμένο δραματικό ειδύλλιο «Ο μαγεμένος βοσκός», που ο Σπυρίδων Περεσιάδης έγραψε το 1909 παρουσιάζεται μέσα από τη σύγχρονη, λυρική ανάγνωση του Γιάννη Σκουρλέτη.