Βέλγιο – Άλμα στα κρούσματα – Το 4ο κύμα κοροναϊού απειλεί τη χώρα
Το Βέλγιο έχει ένα από τα υψηλότερα στον κόσμο κατά κεφαλήν ποσοστά θνησιμότητας λόγω COVID-19.
Ο ημερήσιος αριθμός κρουσμάτων της COVID-19 στο Βέλγιο κατέγραψε άλμα στο υψηλότερο επίπεδο εδώ και ένα χρόνο, με αποτέλεσμα οι ειδικοί σε θέματα υγείας να λένε ότι έχει ξεκινήσει ένα τέταρτο κύμα μολύνσεων.
Τα στοιχεία από το υγειονομικό ινστιτούτο Sciensano έδειξαν σήμερα ότι η χώρα κατέγραψε σχεδόν 6.500 νέα κρούσματα στις 18 Οκτωβρίου. Αυτά είναι σχεδόν όσα ήταν στις 10 Νοεμβρίου του 2020, μερικές ημέρες πριν η κυβέρνηση επιβάλει δεύτερο lockdown.
Ο ημερήσιος μέσος όρος επτά ημερών διαμορφώθηκε σε πάνω από 3.600, μια αύξηση της τάξης του 60% περίπου σε σχέση με μια εβδομάδα νωρίτερα.
Η χώρα των 11 εκατ. κατοίκων, που φιλοξενεί την έδρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ, έχει ένα από τα υψηλότερα στον κόσμο κατά κεφαλήν ποσοστά θνησιμότητας λόγω COVID-19 και είναι μεταξύ των χωρών της ΕΕ που καταγράφουν άλμα στα κρούσματα καθώς φθάνει ο χειμώνας.

Ο ρόλος που μπορούν να παίξουν τα εμβόλια
Ο Βέλγος επίτροπος για τον κοροναϊό Πέντρο Φαλκόν είπε σε συνέντευξη Τύπου ότι τα εμβόλια είναι σε θέση να αποτρέψουν το 70% των μολύνσεων και το 90% των εισαγωγών στα νοσοκομεία, και ότι η μεγάλη πλειονότητα των νοσηλευόμενων είναι ανεμβολίαστοι.
Ο αριθμός των ασθενών με COVID-19 στα νοσοκομεία ξεπέρασε τους 1.000 για πρώτη φορά από τον Ιούνιο, και σχεδόν 100 νέοι ασθενείς εισάγονται ανά ημέρα, σύμφωνα με το Sciensano, μια αύξηση 53% από την προηγούμενη εβδομάδα.
«Ο αντίκτυπος στις εισαγωγές στα νοσοκομεία και στους θανάτους είναι πολύ πιο περιορισμένος σε σχέση με τα δύο πρώτα κύματα λόγω του υψηλού ποσοστού εμβολιασμού», ανέφερε ο ιολόγος και εκπρόσωπος του Sciensano Στίβεν Βαν Γκουχτ.
Πάνω από 8,5 εκατ. άνθρωποι στο Βέλγιο είναι τώρα πλήρως εμβολιασμένοι, ή το 74% του πληθυσμού.
Η κυβέρνηση αναμένεται επίσης να επανεξετάσει τα μέτρα της για τον κοροναϊό στις 29 Οκτωβρίου, αν και δεν αναμένεται να ανακοινώσει δραστική αυστηροποίηση.
- «Κανείς δεν θέλει να πολεμήσει για το Ισραήλ»: Βετεράνος των ΗΠΑ απομακρύνθηκε με τη βία από ακρόαση της Γερουσίας
- Άγιος Δημήτριος: Συνελήφθη 34χρονος με πιστόλι και 14 φυσίγγια
- Λέρος: «Με χτυπούσε κάθε μέρα, μου είχε τρυπήσει την παλάμη με κατσαβίδι» – Τι δήλωσε ο 18χρονος πατροκτόνος
- Συγκλονίζουν οι Έλληνες που επιστρέφουν από τη Μέση Ανατολή – «Φτιάξαμε μια βαλίτσα και φύγαμε»
- Μπαρτζώκας: «Σίγουροι για την Ευρωλίγκα στον Παναθηναϊκό, οπότε τι πίεση να έχουν;»
- ΣτΕ για υποκλοπές: Ζητεί τον φάκελο παρακολούθησης Κουκάκη από την ΕΥΠ – Τι λέει για την περίπτωση «καταστροφής» του
- Κυβέρνηση: Ευκαιρίες συσπείρωσης του κομματικού τους ακροατηρίου βλέπουν στην αναταραχή του πολέμου
- UEFA Champions League: Επιστρέφει στο MEGA με το μεγάλο ντέρμπι Ρεάλ Μαδρίτης – Μάντσεστερ Σίτι
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 05.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-1-315x220.jpg)












































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442