Μπορεί η διαφορά ανάμεσα στην Αναντολού Εφές και την Ουλμ να είναι μεγάλη, αλλά αυτό δεν εμπόδισε την ομάδα του Γιάκα Λάκοβιτς να είναι άκρως ανταγωνιστική απέναντι στην πρωταθλήτρια Ευρώπης, έστω και για ένα ημίχρονο.
Στο δεύτερο, οι παίκτες του Αταμάν έκαναν ένα μικρό ξέσπασμα και έφτασαν στην άνετη νίκη με 88-69, παίρνοντας την πρόκριση για τον τελικό του τρίτου τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος».
Στα πρώτα είκοσι λεπτά, η γερμανική ομάδα αιφνιδίασε τους Τούρκους (αγωνίστηκαν χωρίς τους Λάρκιν, Σίγκλετον και Πλάις) και πήγε στα αποδυτήρια ισόπαλη με 42-42.
Ωστόσο, βγαίνοντας στο παρκέ για το δεύτερο ημίχρονο, η Εφές φρόντισε να «δείξει» τα δόντια της και με πρωταγωνιστές τους Μπομπουά και Μίτσιτς κατάφερε να τρέξει ένα σερί και να «οικοδομήσει» μια διάφορα που ήταν μη αναστρέψιμη.
Η κόρνα της λήξης, βρήκε τους Τούρκους νικητές με 88-69 και τον Μπομπουά να τελειώνει με 22 πόντους, με τον νεαρό Πετρούσεφ να βάζει 17.
Για τους ηττημένους, οι Μπλόσομγκεϊμ – Κλαϊπέιζ τελείωσαν τον αγώνα με 11, όντας οι μοναδικοί διψήφιοι για την Ουλμ.
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.
Ερχόμενος από τον πάγκο, ο Ταϊρίκ Τζόουνς κατάφερε να αλλάξει τον ρυθμό του αγώνα με τη Μακάμπι, προφέροντας παράλληλα και θέμα στους οπαδούς του Ολυμπιακού.
LIVE: Μπόντο/Γκλιμτ – Μάντσεστερ Σίτι. Παρακολουθήστε live στις 19:45 την αναμέτρηση Μπόντο/Γκλιμτ – Μάντσεστερ Σίτι για την 7η αγωνιστική της League Phase του Champions League.