«Ανίκανο σκουπίδι» αποκάλεσε τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν η μητέρα ενός αμερικανού πεζοναύτη ο οποίος σκοτώθηκε από την επίθεση αυτοκτονίας του Ισλαμικού Κράτους του Χορασάν (ISIS-K) έξω από το αεροδρόμιο της Καμπούλ.
«Ο γιος μου ήταν ένας από τους πεζοναύτες που πέθαναν» είπε η Κάθι Μακόλουμ σε ραδιοφωνική συνέντευξη για τον 20χρονο νεκρό γιο της, Ράιλ.
«Ετοιμαζόταν να γυρίσει σπίτι του για να είναι δίπλα στη γυναίκα του και στη γέννηση του γιου του» περιέγραψε η ίδια, λέγοντας με πόνο ψυχής. «Και εκείνο το ανίκανο σκουπίδι έστειλε τον γιο μου στον θάνατο».
«Είναι νεκρός…»
«Ήρθαν και με ξύπνησαν τέσσερις η ώρα το πρωί για να μου πουν ότι ο γιος μου είναι νεκρός» είπε, εκτοξεύοντας «πυρά» κατά της αμερικανικής κυβέρνησης.
«Είχαν περιθώριο μηνών για να τους απομακρύνουν όλους από το Αφγανιστάν και επέλεξαν να μην το κάνουν».
Αφετηρία της παράστασης «Δύο ή τρία πράγματα που ξέρω γι’ αυτόν» είναι η προσέγγιση του ρόλου του πατέρα και του αποτυπώματος που αφήνει στις επόμενες γενιές.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας