Ερντογάν: Ελπίζουμε στη μεγιστοποίηση των σχέσεών μας με την Αίγυπτο και χώρες του Κόλπου
Η επιθυμία μας είναι να χρησιμοποιήσουμε τις ευκαιρίες για συνεργασία στο μέγιστο επίπεδο με την Αίγυπτο και χώρες του Κόλπου, δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Η Τουρκία ελπίζει να μεγιστοποιήσει τη συνεργασία της με την Αίγυπτο και χώρες του Κόλπου «σε μια βάση αμοιβαίου οφέλους», δήλωσε χθες Τρίτη ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καθώς η Αγκυρα εργάζεται για να επιδιορθώσει τις τεταμένες σχέσεις της με το Κάιρο και ορισμένες αραβικές χώρες του Κόλπου μετά από χρόνια εντάσεων.
Τεταμένες
Οι σχέσεις μεταξύ της Αγκυρας και του Καΐρου παραμένουν τεταμένες από τότε που ο στρατός της Αιγύπτου ανέτρεψε το 2013 τον δημοκρατικά εκλεγμένο πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι, ηγετικό μέλος της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, που πρόσκειται στον Ερντογάν.
Οι σχέσεις της Τουρκίας με τη Σαουδική Αραβία είναι επίσης τεταμένες λόγω της τουρκικής στήριξης στο Κατάρ σε μια περιφερειακή διαμάχη και εξαιτίας της δολοφονίας του σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι στο προξενείο του σουνιτικού βασιλείου, στην Κωνσταντινούπολη.
«Συνεργασία στο μέγιστο…»
«Η επιθυμία μας είναι να χρησιμοποιήσουμε αυτές τις ευκαιρίες για συνεργασία στο μέγιστο επίπεδο και να βελτιώσουμε τις σχέσεις μας σε μια βάση αμοιβαίου οφέλους… Η ίδια κατάσταση ισχύει και για όλες τις χώρες του Κόλπου», δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας σε συνέντευξή του στον κρατικό ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό TRT Haber.
Οι άνθρωποι με ουσιαστικές φιλίες ζουν περισσότερο και έχουν μικρότερο κίνδυνο να εμφανίσουν καρδιοπάθεια ή εγκεφαλικό επεισόδιο, σύμφωνα με νέα έρευνα
Σύμφωνα με νέα μελέτη, μικρές αλλαγές στην καθημερινή κίνηση, όπως το πιο γρήγορο περπάτημα ή το ανέβασμα από τις σκάλες, μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά την υγεία
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, Φ hill Sessions επιστρέφει στο Θέατρο «Δόρα Στράτου» στον Λόφο Φιλοπάππου, παρουσιάζοντας ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα 16 συναυλιών
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας