Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παπαευαγγέλου : Αύξηση κρουσμάτων κοροναϊού 10% στα παιδιά μέσα σε ένα μήνα

Παπαευαγγέλου : Αύξηση κρουσμάτων κοροναϊού 10% στα παιδιά μέσα σε ένα μήνα

Oι ανήλικοι αντιπροσώπευαν μέχρι τον Ιανουάριο το 6% των συνολικών κρουσμάτων στον πληθυσμό, ωστόσο ο αριθμός αυτός αυξήθηκε στο 6,7% στις αρχές Φεβρουαρίου.

Στοιχεία για τη λειτουργία των σχολείων και τα κρούσματα σε σχολικές μονάδες έδωσε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου.

Απαντώντας σε ερώτηση στο πλαίσιο της ενημέρωσης του υπουργείου Υγείας, τόνισε πως πεποίθηση των ειδικών είναι ότι τα παιδιά δεν οδηγούν, αλλά παρακολουθούν την πανδημία του κοροναϊού.

Την τελευταία περίοδο, ωστόσο, σημειώθηκε αύξηση 10% στον αριθμό των κρουσμάτων στα παιδιά.

Συγκεκριμένα, οι ανήλικοι αντιπροσώπευαν μέχρι τον Ιανουάριο το 6% των συνολικών κρουσμάτων στον πληθυσμό, ωστόσο ο αριθμός αυτός αυξήθηκε στο 6,7% στις αρχές Φεβρουαρίου.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη, εξήγησε, πιθανώς οφείλεται στην αύξηση των τεστ σε μαθητές, ωστόσο κύρια αιτία είναι η αύξηση της κινητικότητας των γονέων.

Ειδικά σε σχέση με τις μεταλλάξεις, πρόσφατα δεδομένα από το Ηνωμένο Βασίλειο υποστηρίζουν πως η μεταδοτικότητα αυξάνεται εξίσου σε παιδιά και ενήλικες. Με βάση αυτά τα δεδομένα, ανατρέπεται η αντίληψη πως η βρετανική μετάλλαξη πλήττει περισσότερο τα παιδιά.

Επίσης, βρετανική έρευνα συνέκρινε τη νοσηρότητα των παιδιών κατά το πρώτο και το δεύτερο επιδημιολογικό κύμα. Αποδείχθηκε πως στην πραγματικότητα τα παιδιά που νοσηλεύτηκαν με το μεταλλαγμένο στέλεχος είχαν πιο ήπια κλινική εικόνα

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024