Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Πρεμιέρα για το lockdown στην Αττική – Κίνηση σε δρόμους και ΜΜΜ, ανησυχία για τα κρούσματα

Κοροναϊός : Πρεμιέρα για το lockdown στην Αττική – Κίνηση σε δρόμους και ΜΜΜ, ανησυχία για τα κρούσματα

Η Τροχαία από νωρίς έστησε μπλόκα σε κομβικά σημεία και έκανε σαρωτικούς ελέγχους στους οδηγούς

Πρώτη ημέρα των νέων αυστηρών μέτρων στην Αττική και η κίνηση στους δρόμους το πρωί δεν έδειχνε να δικαιώνει τις προσδοκίες για μείωση των μετακινήσεων. Οι οδηγοί ταξί, που είναι όλη μέρα στον δρόμο, βλέπουν πως ο κόσμος γεμίζει τις λεωφόρους.

Η Τροχαία από νωρίς έστησε μπλόκα σε κομβικά σημεία και έκανε σαρωτικούς ελέγχους στους οδηγούς.

Η κάμερα του LIVE NEWS κατέγραψε εικόνες από τα ξημερώματα που θυμίζουν μία οποιαδήποτε συνηθισμένη ημέρα πριν την πανδημία με αυξημένη κυκλοφορία αυτοκινήτων.

Γεμάτα τα ΜΜΜ

Αδιανόητο συνωστισμό και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι που τα χρησιμοποιούν.

Αιτία για τις εξωφρενικά ίδιες με τις προηγούμενες ημέρες εικόνες, φαίνεται πως είναι ότι σε αυτό το lockdown η οικονομική δραστηριότητα συνεχίζεται κανονικά, με εξαίρεση το λιανεμπόριο και την εστίαση.

Καλύτερη είναι η εικόνα στα σουπερμάρκετ, αφού πολλοί δουλεύουν και δεν μπορούν να αφήσουν τη δουλειά τους για να πάνε για ψώνια.

Καραμπόλα στον Κηφισό

Καραμπόλα σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στον Κηφισό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, συγκρούστηκαν τρία ΙΧ με μία κλούβα της αστυνομίας που μετέφερε κρατούμενους και ένα περιπολικό που τη συνόδευε. Από τη σύγκρουση, τραυματίστηκαν ελαφρά δύο άνθρωποι και προκλήθηκαν υλικές ζημιές.

Τι αλλάζει από τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου

Oι εργαζόμενοι πάντως για να αποφύγουν δυσάρεστες εκπλήξεις πρέπει να ξέρουν πως οι βεβαιώσεις μετακίνησης αλλάζουν και για τον ιδιωτικό και για τον δημόσιο τομέα.

Από τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου οι βεβαιώσεις των δημοσίων υπαλλήλων θα πρέπει να φέρουν την στρογγυλή σφραγίδα της υπηρεσίας. Οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα σε καθεστώς τηλεργασίας ή σε αναστολή δε θα μπορούν να λαμβάνουν βεβαιώσεις μετακίνησης από τον εργοδότη τους, είτε από το «ΕΡΓΑΝΗ» είτε από το forma.gov.gr.

Οι επαγγελματίες, μαζί με τη βεβαίωση «ύπου Α’ που εκδίδεται από το forma.gov.gr θα πρέπει να φέρουν και εκτύπωση από το TaxisNet των φορολογικών στοιχείων φυσικού προσώπου και επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Γέμισαν οι ΜΕΘ

Πολλοί είναι εκείνοι που σπεύδουν στα φαρμακεία για να κλείσουν το ραντεβού του εμβολίου, την ώρα που οι εισαγωγές στα νοσοκομεία έχουν φτάσει τις 200 τη μέρα, με τις μισές να είναι στο λεκανοπέδιο.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ η πληρότητα στις ΜΕΘ των Αθηνών αγγίζει το 80%. Το γεγονός αυτό κάνει τους ειδικούς να πιστεύουν ότι η διάρκεια του lockdown μπορεί να ξεπεράσει τις 3 εβδομάδες.

Ανησυχία όμως επικρατεί και για τα κρούσματα που έχουν εμφανιστεί σε παιδιά. Στα Ανώγεια της Κρήτης έχουν εντοπιστεί 13 κρούσματα με μέσο όρο ηλικίας τα 15 έτη, ενώ «καμπανάκι» χτυπούν και τα στοιχεία που έρχονται από τη Θάσο και την Αχαΐα.

Αχαΐα, Ρέθυμνο, Ηλεία και Θεσσαλονίκη είναι οι υποψήφιες περιοχές που, μετά την Αττική, φαίνεται ότι μπαίνουν σε καθεστώς lockdown.

Sports in

Πιτίνο: «Ο κόσμος του Παναθηναϊκού ήταν ο έκτος παίκτης»

Ο Ρικ Πιτίνο αποθέωσε τον Παναθηναϊκό για τη νίκη του απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024