«Οι ομάδες που ανήκουν στην κατηγορία πολύ υψηλού κινδύνου, θα έχουν εμβολιαστεί έως το τέλος Απριλίου. Σε ό,τι αφορά τις ευπαθείς ομάδες κάτω των 60, αυτές αναμένεται να ενταχθούν στο εμβολιαστικό πρόγραμμα από τον μήνα Μάιο» δήλωσε ο Άκης Σκέρτσος

«Οι ομάδες που ανήκουν στην κατηγορία πολύ υψηλού κινδύνου, όπως για παράδειγμα οι πολίτες που υποφέρουν από καρκίνο, θα έχουν εμβολιαστεί έως το τέλος Απριλίου. Σε ό,τι αφορά τις ευπαθείς ομάδες κάτω των 60, αυτές αναμένεται να ενταχθούν στο εμβολιαστικό πρόγραμμα από τον μήνα Μάιο», ανέφερε μιλώντας στο «Πρώτο Πρόγραμμα» ο υφυπουργός Άκης Σκέρτσος.

9 στους 10 θανάτους από covid είναι άνω των 60 ετών

«Η διαδικασία δεν είναι λοταρία» είπε ο υφυπουργός, «υπάρχει απόλυτη αιτιολόγηση και οι προτεραιότητες δίνονται με βάση την ηλικία, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα ουσιαστικό τείχος ανοσίας». Και συνέχισε λέγοντας, «άλλωστε είναι σημαντικό να εξηγηθεί ότι οι 9 στους 10 θανάτους από covid-19 ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα άνω των 60 ετών».

Εναλλατικό σενάριο αν υπάρξει επάρκεια εμβολίων

Σε ό,τι αφορά τους εργαζομένους στην πρώτη γραμμή που εκτίθενται και περισσότερο, π.χ. οδηγοί σε ΜΜΜ, διανομείς κλπ, ο κος Σκέρτσος δεν απέκλεισε ένα εναλλακτικό σενάριο εμβολιασμών, όταν υπάρξει επάρκεια εμβολίων.

Σχετικά με την εστίαση, ο κος Σκέρτσος είπε ότι με βάση τα δηλωμένα εισοδήματα του 2019 και με τη στήριξη της κυβέρνησης, ο τζίρος των επαγγελματιών του κλάδου σε γενικές γραμμές βρίσκεται στα ίδια επίπεδα. Επισήμανε ωστόσο, ότι «η κυβέρνηση είναι εδώ για ό,τι επιπρόσθετο χρειαστεί».

«Την Άνοιξη τα επιδημιολογικά δεδομένα θα είναι συντριπτικά καλύτερα» υποστήριξε ο υφυπουργός, ενώ στο τέλος της ίδιας περιόδου θα έχουν αρθεί και οι περιορισμοί. Εκτίμησε παράλληλα ότι, «τα μέτρα που ελήφθησαν με το νέο lockdown θα αποδώσουν».

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr