Τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά του Covid-19, έχουν κάνει δηλαδή και τις δύο δόσεις του εμβολίου, δεν χρειάζεται να μπουν σε καραντίνα εάν εκτεθούν στον κοροναϊό, ανέφερε την Τετάρτη το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, CDC.

Η καραντίνα συνιστάται συνήθως για υγιή άτομα που έχουν εκτεθεί στον ιό. Κατά τη διάρκεια της καραντίνας, οι άνθρωποι καλούνται να απομονωθούν από άλλους για μία έως δύο εβδομάδες για να δουν εάν αναπτύσσουν συμπτώματα του Covid-19.

Ωστόσο στο ενημερωτικό δελτίο, το CDC είπε ότι τέτοια καραντίνα δεν είναι απαραίτητη για τα πλήρως εμβολιασμένα άτομα, εφόσον πάντα δεν εμφανίζουν συμπτώματα.

«Πλήρως εμβολιασμένος» σημαίνει ότι έχουν περάσει τουλάχιστον δύο εβδομάδες από τότε που ένα άτομο έλαβε τη δεύτερη δόση του εμβολίου.

Πάντως υπάρχουν άλλες συστάσεις που παραμένουν σε ισχύ για πλήρως εμβολιασμένα άτομα.

Αυτές περιλαμβάνουν τη χρήση μάσκας και την αποφυγή συνωστισμού καθώς και του καλού αερισμού όπου βρίσκονται.

Η προστασία μπορεί να εξαφανιστεί μετά από 3 μήνες

Το CDC αναφέρει ότι ο κίνδυνος μετάδοσης του ιού από πλήρως εμβολιασμένα άτομα ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί, ωστόσο επισημαίνει ότι η προστασία μπορεί να εξασθενίσει μετά από τρεις μήνες.

«Κατά συνέπεια, όσοι έκαναν την τελευταία τους δόση πριν από τρεις μήνες ή περισσότερο, θα πρέπει να μπουν σε καραντίνα εάν εκτεθούν σε ύποπτο ή επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Θα πρέπει επίσης να μπουν σε καραντίνα εάν εμφανίσουν συμπτώματα», όπως διευκρινίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο