Αϊζενχάουερ : Στην Κρήτη θα πλεύσει το αμερικάνικο αεροπλανοφόρο
Το αεροπλανοφόρο θα βρίσκεται στην οριογραμμή της ελληνικής ΑΟΖ.
Τη διώρυγα του Σουέζ αναμένεται να περάσει σήμερα, το αμερικανικό πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο «Αϊζενχάουερ» προκειμένου να βρεθεί στην Κρήτη.
Το αεροπλανοφόρο θα βρίσκεται στην οριογραμμή της ελληνικής ΑΟΖ.
Στην άσκηση, όπως ανέφερε αποκλειστικά χθες το in.gr θα πάρουν μέρος τέσσερα ζεύγη F- 16 που θα απογειωθούν από το αεροδρόμιο της Σούδας καθώς και 4 αεροσκάφη F – 18 από το αεροπλανοφόρο Αϊζενχάουερ.
Είναι η πρώτη ουσιαστική αμερικανική παρέμβαση μετά την κρίση με την Τουρκία και έχει ιδιαίτερο συμβολισμό καθώς γίνεται σε μια χρονική στιγμή όπου ο συναγερμός στην ευρύτερη περιοχή δεν έχει σταματήσει.
Είναι δεδομένο ότι με την κίνηση αυτή οι Αμερικανοί θέλουν να δείξουν ότι μπορούν να παίξουν το ρόλο του «διαιτητή» και φυσικά να αποτρέψουν οποιαδήποτε επιθετική ενέργεια που θα προσπαθήσει να κάνει η Τουρκία.
Κυρίως την πλεύση του ερευνητικού Ορούτς Ρέις προς την περιοχή της ΑΟΖ του Καστελλορίζου.
Το Αϊζενχάουερ πρόκειται για ένα κολοσσιαίο αεροπλανοφόρο, φόβος και τρόμος των θαλασσών και καμάρι της αμερικανικής ναυτικής δύναμης.
Μπορεί να «κουβαλά» περί τα 90 αεροσκάφη και ελικόπτερα ενώ έχει πλήρωμα 5.600 άτομα.
- Θρίλερ με τον Δανό δότη σπέρματος: «Η πιθανότητα να αναπτύξεις καρκίνο πλησιάζει το 90%» – Τι λέει καθηγητής
- Καλιφόρνια: Ισχυρή έκρηξη σε αγωγό αερίου – Τουλάχιστον 6 τραυματίες, σοβαρές ζημιές σε 3 κτίρια
- NCAA: Νέα τρομερή εμφάνιση και «τριαντάρα» του Αβδάλα (vid)
- Ο εντερικός – εγκεφαλικός άξονας του σκύλου: Πώς το έντερο επηρεάζει το άγχος, τη συμπεριφορά, την ευζωία του
- Το σκίτσο της Έφης Ξένου για ΤΑ ΝΕΑ 11/12/25
- Το σκίτσο του Κώστα Μητρόπουλου για ΤΑ ΝΕΑ 11/12/25
- Ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης διαλύει το κοινοβούλιο για να «επιστρέψει η εξουσία στον λαό»
- Στάθης Μαντζώρος: Η βελτίωση στην υγεία του 6 μήνες μετά το εγκεφαλικό επεισόδιο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 12.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jake-kokot-PbDLAy38QZM-unsplash-315x220.jpg)














































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442