Επιμένει στην «πολεμική» πολιτική του ο Τραμπ: Ζητάει από τους κυβερνήτες να καλέσουν την Εθνοφρουρά
«Προτείνω σε κάποιους από αυτούς τους κυβερνήτες που είναι πολύ υπερήφανοι… Μην είστε υπερήφανοι. Ολοκληρώστε τη δουλειά. Θα καταλήξετε να κάνετε πολύ μεγαλύτερο καλό στο τέλος, καλέστε την Εθνοφρουρά. Καλέστε εμένα», δήλωσε ο Τραμπ στον Λευκό Οίκο.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ είπε σήμερα πως πρότεινε σε ορισμένους κυβερνήτες να καλέσουν την Εθνοφρουρά ενώπιον των διαδηλώσεων που προκάλεσε ο θάνατος του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ κατά τη σύλληψή του.
«Προτείνω σε κάποιους από αυτούς τους κυβερνήτες που είναι πολύ υπερήφανοι… Μην είστε υπερήφανοι. Ολοκληρώστε τη δουλειά. Θα καταλήξετε να κάνετε πολύ μεγαλύτερο καλό στο τέλος, καλέστε την Εθνοφρουρά. Καλέστε εμένα», δήλωσε ο Τραμπ στον Λευκό Οίκο, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.
«Πρέπει να κυριαρχήσετε στους δρόμους. Δεν μπορείτε να επιτρέπετε αυτό που συμβαίνει, να συμβαίνει», συμπλήρωσε.
Σάλος με άρθρο των NYT που καλεί τον στρατί στον δρόμο.
Η απόφαση των New York Times να δημοσιεύσουν ένα άρθρο γνώμης του Ρεπουμπλικανού γερουσιαστή Τομ Κότον με τον εμπρηστικό τίτλο «Send in the troops» («Στείλε τα στρατεύματα») δέχεται σφοδρές επικρίσεις τις τελευταίες ώρες, ακόμα και από συνεργάτες της ίδιας της εφημερίδας.
Στο άρθρο του, ο Κότον διατυπώνει την άποψη ότι πρέπει να χρησιμοποιηθεί ο αμερικανικός στρατός για την καταστολή των επεισοδίων που σημειώνονται στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ και ισχυρίζεται ότι ο Ντόναλντ Τραμπ θα είναι δικαιολογημένος να δώσει μια τέτοια εντολή, βάσει του Νόμου περί Εξεγέρσεων (Insurrection Act) του 1807, όπως μεταδίδει και ο βρετανικός Guardian.
Δείτε επίσης: Γκάφα μεγατόνων με «επικίνδυνη» έρευνα για τον κοροναϊό
«Είναι πλέον καιρός να ενισχύσουμε τις τοπικές δυνάμεις επιβολής του νόμου με ομοσπονδιακή εξουσία» έγραψε την Τετάρτη ο Ρεπουμπλικάνος πολιτικός, εξηγώντας ότι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να αποκατασταθεί η τάξη στους δρόμους των αμερικανικών πόλεων είναι μια θεαματική επίδειξη δύναμης, που θα «διαλύσει» τα πλήθη όσων παρανομούν, θα οδηγήσει σε συλλήψεις και θα αποτρέψει μελλοντικά έκτροπα.
«Οι τοπικές αρχές επιβολής του νόμου σε ορισμένες πόλεις χρειάζονται απεγνωσμένα ενισχύσεις, ενώ οι γεμάτοι ψευδαισθήσεις πολιτικοί σε άλλες πόλεις αρνούνται να πράξουν ό,τι χρειάζεται για να διατηρηθεί η κυριαρχία του νόμου», σημειώνει με έμφαση ο Κότον.
- Στόλισαν… αυτοκίνητα και έγιναν viral στο Ηράκλειο
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Στον Μύρο (Χιλετζάκη;) «που έχει πάρει πεντεκοσάρι στην πάρτη του» αναφέρεται ο Φραπές σε συνομιλία
- H Τέιτ ΜακΡέι μιλά για τις φυλλάδες που «κρεμούν στα μανταλάκια» τις τολμηρές τραγουδίστριες
- Τεχνητή νοημοσύνη: Τώρα που αντικαθιστά τους εργαζόμενους, μάλλον θα πρέπει να πληρώσει και φόρους
- LIVE: Λεβαδειακός – ΑΕΛ Novibet
- LIVE: Τσέλσι – Έβερτον
- Θρίλερ με την εξαφάνιση του 33χρονου ειδικευόμενου γιατρού στο Ηράκλειο
- LIVE: Λίβερπουλ – Μπράιτον
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/nathan-anderson-npruZYZgfA0-unsplash-315x220.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442