Νέο ιστορικό ρεκόρ για το ελληνικό 10ετές ομόλογο
Συνεχίζεται η θεαματική υποχώρηση της απόδοσης του 10ετούς ομολόγου αγγίζοντας το νέο ιστορικό ρεκόρ του 1,57%.
Συνεχίζεται η θεαματική υποχώρηση της απόδοσης του 10ετούς ομολόγου αγγίζοντας το νέο ιστορικό ρεκόρ του 1,57%.
Στην αγορά καταγράφεται αγοραστικό ενδιαφέρον με αποτέλεσμα η τιμή του ομολόγου να σημειώνει περαιτέρω άνοδο και η απόδοση του να υποχωρεί στο 1,57% από 1,61% που κυμαίνονταν χθες το απόγευμα.
Ανάλογη πορεία ακολουθεί και η απόδοση του 5ετούς ομολόγου η οποία κυμαινόταν αργά το μεσημέρι στο 0,941% από 0,951% χθες.
Το θετικό κλίμα στην αγορά ενίσχυσαν οι δηλώσεις της Κριστίν Λαγκάρντ ενώπιον του Ευρωκοινοβουλίου.

Η αντικαταστάτρια του Μάριο Ντράγκι στην ηγεσία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας υποστήριξε ότι ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% ΑΕΠ στον οποίον έχει δεσμευτεί η Ελλάδα πρέπει να επανεξεταστεί με μεγάλη προσοχή.
Όπως είπε χαρακτηριστικά «η άποψη του ΔΝΤ και η δική μου, μιλώντας ακόμα ως ΔΝΤ, είναι ότι ο στόχος πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% της Ελλάδας είναι υπερβολικός και ασκεί υπερβολική πίεση στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας στην οποία στοχεύαμε. Το ΔΝΤ συνεχίζει να έχει την ίδια άποψη και καθώς η Ελλάδα βρίσκεται στη φάση ανάκαμψης είναι κάτι που θα πρέπει να επανεξετάσουμε με μεγάλη προσοχή».
- Η Πάμελα Άντερσον αντλεί έμπνευση από τις παλιές κωμωδίες και την Ζαν Μορό
- Το δύσκολο «παζάρι» για την ΚΑΠ
- Στριμωγμένος στην «γωνία του ρινγκ» ο Τόμας Φρανκ
- LIVE: Παναθηναϊκός – Πανσερραϊκός
- Αλεξανδρούπολη: Συγκλονιστικές εικόνες σε καφετέρια από το σαρωτικό πέρασμα του ανεμοστρόβιλου – Βίντεο ντοκουμέντο
- Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μπράιτον 1-2: Σπουδαία πρόκριση για τους «γλάρους»
- «Το βάρος πέφτει τώρα στην Ρωσία να αποδείξει ότι θέλει την ειρήνη», λέει η φον ντερ Λάιεν
- Παναθηναϊκός: Ανακοίνωσε τον Τετέ η Γκρέμιο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 11.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/mika-baumeister-jusdwg_T0dU-unsplash-315x220.jpg)












![Ράλι στα ακίνητα – Οι ακριβές και φθηνές περιοχές [πίνακες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/athina-athens-akinita-realestate-eurokinissi-1-315x220.jpg)






























![O Ιρανός ΥΠΕΞ Αραγκτσί ανήρτησε δολοφονίες αστυνομικών και αναρωτήθηκε αν οι ΗΠΑ θα το ανέχονταν [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/iran-killed-cop-315x220.jpg)












![Ρωσία: Τρεις πλατφόρμες γεώτρησης χτυπήθηκαν από την Ουκρανία – Πόσο έχει πέσει η παραγωγή αργού της Μόσχας [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/maria-lupan-hy97yy3e03A-unsplash-1-1-315x220.jpg)


















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442