«Είναι τα χέρια μου δεμένα» απαντά ο Τσακαλώτος για το ΔΝΤ
Με το ιδιαίτερο χιούμορ του και σαρκασμό σχολιάζει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος το δημοσίευμα του CNBC που τον τοποθετούσε ανάμεσα στους υποψηφίους διαδόχους της Κριστίν Λαγκάρντ στο τιμόνι του ΔΝΤ.
Με το ιδιαίτερο ευφυές χιούμορ του και σαρκασμό σχολιάζει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος το δημοσίευμα του CNBC που τον τοποθετούσε ανάμεσα στους υποψηφίους διαδόχους της Κριστίν Λαγκάρντ στο τιμόνι του ΔΝΤ.
«Είναι δεμένα τα χέρια μου λέει», εμπλέκοντας τους 53+, με σαφή αιχμή σε όσους μιλούν για τις διαδικασίες που ακολουθούνται στην Αριστερά, αλλά και τις διάφορες ομάδες του ΣΥΡΙΖΑ.
Ως μετρ της ειρωνείας αφήνει δε αιχμές και σε όσα λέγονται περί «πασοκοποίησης» προσθέτει δε ότι η πλειοψηφία του «ειδικού οργάνου» έκρινε ότι το ΔΝΤ δεν είναι ακόμα αρκετά ριζωμένο στο πλάι του αριστερού κινήματος, αν και η μειοψηφική άποψη διαφώνησε υποστηρίζοντας ότι «το ΔΝΤ θα μπορούσε να είναι σύμμαχος της όποιας προοδευτικής συμμαχίας».
Η ανάρτηση Τσακαλώτου
«Άργησα να απαντήσω στην «είδηση» του CNBC γιατί έπρεπε να συμβουλευτώ ειδικό όργανο των 53. Με ψηφοφορία 6-3 μου ανακοινώθηκε ότι πρέπει να απορρίψω ενδεχόμενη πρόσκληση για το συγκεκριμένο πόστο. Οι 6 επιχειρηματολόγησαν ότι το ΔΝΤ δεν είναι ακόμα αρκετά ριζωμένο στο πλάι του αριστερού κινήματος, ενώ οι 3 είπαν ότι, εν δυνάμει, το ΔΝΤ θα μπορούσε να είναι σύμμαχος της όποιας προοδευτικής συμμαχίας. Άρα τα χέρια μου είναι δεμένα».
Βέβαια από νωρίς συνεργάτες του τέως υπουργού Οικονομικών έσπευσαν να δηλώσουν ότι το δημοσίευμα του CNBC απέχει πόρρω από την πραγματικότητα.
- Παρελθόν από τον πάγκο του Άρη ο Μανόλο Χιμένεθ
- Ίλιον: Διασώστης του ΕΚΑΒ πήγε σε κέντρο διασκέδασης για βοήθεια σε γυναίκα που λυποθύμισε και άρχισε να τραγουδά
- Νετανιάχου: Θέλει «εξάγωνο συμμαχιών» με Ινδία, Ελλάδα, Κύπρο, αραβικά και αφρικανικά κράτη
- Φενέρμπαχτσε – Μπεσίκτας 91-74: Πήρε το Κύπελλο η ομάδα του Γιασικεβίτσιους
- Αρνήθηκαν την μετάθεση σε πατέρα παιδιού με βαρύ αυτισμό – Δουλεύει 507 χλμ. μακριά από το σπίτι του
- Όλα τα γκολ και τα highlights της 22ης αγωνιστικής της Super League (vids)
- Το «αδιαχώρητο» στη Βαρβάκειο αγορά για το σαρακοστιανό τραπέζι – Πού κυμαίνονται οι τιμές
- Super League: Η βαθμολογία μετά την ολοκλήρωση της 22ης αγωνιστικής
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 22.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/tony-chen-9hX9N-wMyzQ-unsplash-1-315x220.jpg)






































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442