Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Με «κίτρινες» κάρτες έρχεται ξανά στην Αθήνα ο Μοσκοβισί

Με «κίτρινες» κάρτες έρχεται ξανά στην Αθήνα ο Μοσκοβισί

Ο επίτροπος Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων της ΕΕ επιβεβαίωσε τη συμμετοχή του στο Forum των Δελφών

Στην Αθήνα θα βρεθεί ξανά την ερχόμενη Πέμπτη – εκτός απρόοπτου – ο επίτροπος Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων της ΕΕ, Πιερ Μοσκοβισί.

Ο κ. Μοσκοβισί επιβεβαίωσε τη συμμετοχή του στο Forum των Δελφών, όπως αναφέρει ο Μικροοικονομικός των ΝΕΩΝ, αλλά πριν βρεθεί στο συνέδριο οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν αποκλείονται συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Στην τελευταία του επίσκεψη, στα μέσα Ιανουαρίου, έβγαλε «κίτρινες», προειδοποιητικές κάρτες εξαιτίας των καθυστερήσεων στην υλοποίηση των μεταμνημονιακών δεσμεύσεων.

Οι κάρτες αυτές έχουν ενισχυθεί τις τελευταίες ημέρες γιατί ο κατάλογος με τα προαπαιτούμενα δεν κλείνει και παρότι η Κομισιόν θέλει να βγάλει μια θετική έκθεση για την Ελλάδα πρέπει και η Αθήνα να επιταχύνει τις εκκρεμότητές της.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι θεσμοί θα περιμένουν μέχρι τις επόμενες ημέρες για να γράψουν την έκθεσή τους. Μετά πιάνουν «χαρτί και μολύβι» γιατί στις 27 Φεβρουαρίου θα πρέπει να δημοσιευτεί η έκθεση.

Αν δεν έχει προλάβει η κυβέρνηση να κλείσει τα προαπαιτούμενα, υπάρχει και η παράταση μέχρι 11 Μαρτίου, οπότε συνεδριάζει το Eurogroup και ότι κλείσει θα μετρήσει.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο