Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι κατήγγειλε σήμερα το «παράνομο καθεστώς» του Νικολάς Μαδούρο στη Βενεζουέλα, τον οποίο και κάλεσε να αποχωρήσει από την εξουσία, ανακοινώνοντας παράλληλα την υποστήριξη του ΕΚ στον πρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης Χουάν Γκουαϊδό.
«Μπροστά στη γενικευμένη δυσαρέσκεια, ο Μαδούρο πρέπει να φύγει τώρα», δήλωσε σε ανακοίνωσή του ο Ιταλός πρόεδρος – μέλος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.
«Είναι σαφές ότι ο λαός της Βενεζουέλας δεν ανέχεται πλέον το παράνομο καθεστώς του Μαδούρο, ο οποίος δεν κέρδισε την προεδρία σε ελεύθερες και δίκαιες εκλογές και προσκολλάται στην εξουσία φυλακίζοντας μέλη της αντιπολίτευσης», πρόσθεσε ο Ταγιάνι.
Ο πρόεδρος του ΕΚ ανακοίνωσε ότι συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Γκουαϊδό και «επανέλαβε την υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» στον ηγέτη της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας. «Ο πρόεδρος Χουάν Γκουαϊδό είναι ο μόνος θεσμικός συνομιλιτής στη Βενεζουέλα, διότι είναι αυτός που απολαμβάνει δημοκρατική νομιμότητα», είπε.
Συμπλήρωσε ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα συζητήσει την κατάσταση στη Βενεζουέλα κατά την σύνοδο της ολομέλειας την επόμενη εβδομάδα και θα εγκρίνει νέο ψήφισμα έκτακτης ανάγκης για το θέμα αυτό.
Θα πρόκειται για το ένατο ψήφισμα για τη λατινοαμερικανική χώρα από την αρχή της νομοθετικής περιόδου, τόνισε, υπογραμμίζοντας ότι «καμία άλλη χώρα δεν έχει λάβει τέτοια προσοχή».
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, Φ hill Sessions επιστρέφει στο Θέατρο «Δόρα Στράτου» στον Λόφο Φιλοπάππου, παρουσιάζοντας ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα 16 συναυλιών
Το χαμένο δραματικό ειδύλλιο «Ο μαγεμένος βοσκός», που ο Σπυρίδων Περεσιάδης έγραψε το 1909 παρουσιάζεται μέσα από τη σύγχρονη, λυρική ανάγνωση του Γιάννη Σκουρλέτη.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας