Η Μπαρτσελόνα πανηγυρίζει από σήμερα μιαν ακόμα πρωτιά, η οποία πάντως δεν έχει να κάνει με τα σπουδαία επιτεύγματα της ομάδας της Βαρκελώνης στους αγωνιστικούς χώρους. Είναι όμως μια πρωτιά που φανερώνει την τεράστια δυναμική των μπλαουγκράνα και στο διαδίκτυο.
Η Μπαρτσελόνα έγινε λοιπόν η πρώτη ποδοσφαιρική ομάδα που ξεπερνά τους 5.000.000 συνδρομητές στην πλατφόρμα του Youtube, προσθέτοντας 2.000.000 το τελευταίο έτος!
Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό επίτευγμα, το οποίο βέβαια έρχεται σε συνάρτηση με τη γενικότερη ανάπτυξη της συγκεκριμένης πλατφόρμας, με τους Μπλαουγκράνα να είναι από τις ομάδες που έχουν επενδύσει πολύ στο κομμάτι της προβολής της ομάδας τόσο μέσω δικών τους παραγωγών όσο και μέσω των social media.
Συγκεκριμένα, η Μπαρτσελόνα έφτασε τους 5.180.000 συνδρομητές, έτσι συνέχισε ακάθεκτη στην κορυφή της σχετικής λίστας, παραμένοντας πάνω από τη Ρεάλ Μαδρίτης (3.900.000), Γιουβέντους (1.500.000), Λίβερπουλ (1.500.000) και Μάντσεστερ Σίτι (1.430.000), οι οποίες συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα.
Στη σχετική ενημέρωση γνωστοποιεί τον καταλυτικό ρόλο της Βραζιλίας στην άνοδο αυτή, ελέω και του γεγονότος ότι πολλά βίντεο έχουν να κάνουν με τον νεοαποκτηθέντα, Φιλίπε Κοουτίνιο, ενώ αξιοσημείωτη άνοδος παρατηρήθηκε επίσης σε Ινδία, Μεξικό και Ινδονησία.
Στη συνέχεια γίνεται αναφορά στα βίντεο που αφορούσαν στον Αντρές Ινιέστα και την αποχώρησή του, στα αντίστοιχα των Παγκόσμιων Πρωταθλητών με την εθνική Γαλλίας, Σαμουέλ Ουμτιτί και Ουσμάν Ντεμπέλε, και σε αυτά των πανηγυρισμών της κατάκτησης του Copa del Rey απέναντι στη Σεβίλλη. Τέλος, επισημαίνεται πως περίπου 213.000.000 θεάσεις σημειώθηκαν στο κανάλι, νούμερο τριπλάσιο σε σχέση με τα αντίστοιχα των υπολοίπων συλλόγων.
Το κανάλι των Καταλανών έκανε… ντεμπούτο στο Youtube το Φεβρουάριο του 2006 και έκτοτε σε αυτό έχουν αναρτηθεί πάνω από 18.000 βίντεο.
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.
Απόλυτα ικανοποιημένος ήταν ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για το 2-0 του Ολυμπιακού επί της Λεβερκούζεν, με τον τεχνικό των «ερυθρόλευκων» να εκφράζει τη σιγουριά του πως αν η ομάδα του έχει πίστη στις δυνατότητές της, τότε μπορεί να προκριθεί στα νοκ άουτ του Champions League.
Ο Κωνσταντής Τζολάκης πρωταγωνίστησε στο 2-0 του Ολυμπιακού επί της Λεβερκούζεν και μετά το ματς δήλωσε πως έκανε… απλώς τη δουλειά του! - Τι δήλωσε ο Παναγιώτης Ρέτσος για το σπουδαίο αποτέλεσμα.
Η Ρεάλ ήταν καταιγιστική απέναντί στη Μονακό (6-1), όμως το σημαντικότερο σημαντικό είναι ότι επέτρεψε στον Ολυμπιακό να την πλησιάσει στον πόντο, καθώς οι Πειραιώτες έχουν πλέον 8 βαθμούς, έναντι 9 των Μονεγάσκων.